Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation, transport / concept

Το νέο ρωσικό stealth μαχητικό

Σήμερα θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια-έκπληξη. Πάμε να δούμε το…

…Sukhoi “Checkmate” που πλασάρεται ως ένα 5ης Γενιάς μαχητικό, στην κατηγορία του F-35 όπως είπε ο Oleg Panteleyev, της Aviaport analytical agency.

Το αεροσκάφος θα πετάξει για πρώτη φορά το 2023 με την πρώτη παρτίδα παραγωγής το 2026 σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Interfax. Το Light-class μαχητικό αυτό είναι το πρώτο που βγαίνει από την Ρωσία εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με την παρουσίαση: είναι ένα 5ης Γενιάς lightweight single-engine fighter το οποίο “combine innovative solutions and technologies, including artificial intelligence support for the pilot’s work, as well as proven solutions that have already proven themselves in practice. The fighter has low visibility and high flight performance. Supercomputer technologies are widely used in the work on the LTS Checkmate project.”

Στην παρουσίαση ακόμη μίλησαν για “voice command capability”, χρήση “glass cockpit with a wide angle HUD (Head Up Display)”. Υπάρχει φυσικά AESA ραντάρ ενώ πύραυλοι βρίσκονται μέσα στις πλαϊνές “weapons bay”.

Στο βίντεο φαίνονται πολλοί πύραυλοι ειδικά για την εξαγωγική αγορά ενώ φαίνονται και πιλότοι από τα ΗΑΕ, την Ινδία, το Βιετνάμ, την Αργεντινή: RVV-MD και -SD αέρος-αέρος, ο KH-38MLE αέρος-εδάφους, ο Kh-58UShKE anti-ραντάρ, τα GROM E-1 και E-2 πυρομαχικά, οι KAB-250LG-E LGB βόμβες με καθοδήγηση laser, οι K08BE και K029BE βόμβες με καθοδήγηση δορυφόρου (!) και οι ρουκέτες S-8, S-13.

Related posts

Peugeot Concept Bike DL122

gadgetfreak
12 years ago

Μια Military-Grade ηλεκτρική μηχανή για αστυνομικούς…

gadgetfreak
10 years ago

Custom Harley-Davidson + Littoral Combat Ship

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version