Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

Νέα εκτόξευση SpaceX Falcon 9 με 50 δορυφόρους Starlink

O υπεραστερισμός των Starlink δορυφόρων συνεχίζει να μεγαλώνει. Η εκτόξευση ενός SpaceX Falcon 9 με 50 δορυφόρους Starlink είναι…

…ένα ακόμη βήμα για να αποκτήσει κάθε σημείο του πλανήτη γρήγορο Διαδίκτυο και 48 νέοι Starlink δορυφόροι απογειώθηκαν μαζί με δύο Earth observation δορυφόρους για την BlackSky Global. Η SpaceX με αυτήν έχει πετύχει στην πρώτη από τις 4 προγραμματισμένες εκτοξεύσεις Falcon 9 για τον μήνα ενώ είχε και μια ακόμη πετυχημένη προσγείωση booster στη θάλασσα. Ο στο παρελθόν χρησιμοποιημένος Falcon 9 έφυγε από το Space Launch Complex 40 στο Ακρωτήριο Canaveral Space Force Station στις 6:12 π.μ EST (23:12 GMT) και ήταν η 9η χρήση αυτού του φορέα.

Η SpaceX έχει εκτοξεύσει μέχρι σήμερα 1,900 broadband δορυφόρους με τους 900 το 2021, έχει έγκριση για 30,000 ακόμη και option για να φτάσει τους 42,000 ενώ οι μικροί δορυφόροι που έφυγαν ήταν η τρίτη φουρνιά αναβαθμισμένων Starlink internetικών δορυφόρων.

“The Falcon has landed,” είπαν από την SpaceX.

Η προσγείωση έγινε στο SpaceX drone ship “A Shortfall of Gravitas” εννέα λεπτά μετά την εκτόξευση. Το πλοίο είναι το νεότερο SpaceX πλοίο ανάκτησης, το 3ο πια.

Υποστηρίζει εκτοξεύσεις στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ μαζί με το “Just Read the Instructions” ενώ το drone πλοίο “Of Course I Still Love You” βρίσκεται στην Καλιφόρνια για να ‘πιάνει’ διαστημικούς φορείς που φεύγουν από εκεί.

Αυτή ήταν η 27η εκτόξευση για το 2021 της SpaceX, η 32η ειδικά για το Starlink, η 130η πτήση φορέα Falcon 9 και η 115η από την Φλόριντα των ΗΠΑ.

Related posts

Space X: το πρώτο… ιδιωτικό διαστημόπλοιο, επέστρεψε στη γη!

gadgetfreak
13 years ago

Dream Chaser – το διαστημοπλάνο της Νέας Εποχής

gadgetfreak
4 years ago

NASA – ένα βήμα πιο κοντά στον Άρη

gadgetfreak
8 years ago
Exit mobile version