Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media, iOS World

Τα νέα Apple Mac Studio + Studio Display

Μια -αναμενόμενη;- αλλά σοκαριστική πρεμιέρα για την εταιρία. Από χθες λοιπόν έχουμε κάτι που ποτέ δεν περιμέναμε να…

…δούμε αφού είχε χρόνια να ρίξει μια pro συσκευή που ΔΕΝ είναι το Mac Pro αλλά ούτε iMac στην αγορά η εταιρία.

Τελικά λοιπόν ΔΕΝ είδαμε ένα νέο iMac Pro. Αντί αυτού είχαμε για desktop το Mac Studio! Ένα πιο… παχύ και ψηλό Mac Mini που θα μπορέι να αγοραστεί και με τον νέο 1+1 σχεδίασης επεξεργαστή M1 Ultra. Το SoC της Apple αυτό θα έχει, λένε, ασυναγώνιστες επιδόσεις, φτιάχνεται 5nm, έχει 20 πυρήνες, memory bandwidth 800 Gbps memory bandwidth, υποστηρίζει μέχρι και 128GB RAM και είναι δύο Soc ‘κουμπωμένα’ με μια νέα τεχνολογία της εταιρίας.

Η εταιρία λέει πως το Mac Studio είναι μια πανίσχυρη μονάδα, πιο ισχυρή και από το πιο high-end 27αρι iMac και το Mac Pro. Πόσο; Όταν έχει μέσα ένα M1 Max, η CPU επίδοση είναι 2.5 φορές μεγαλύτερη από το πιο δυνατό iMac και 50% από το Mac Pro με 16-core Xeon επεξεργαστή. Στα γραφικά ένα Mac Studio είνα, λένε, 3.4 φορές πιο γρήγορο από το iMac και τρεις φορές από το Mac Pro με την “most popular graphics card.”

ΑΝ πας στα πιο ακριβά, τα μοντέλα με τον M1 Ultra έχουν επίδοση CPU 3.8 φορές ανώτερη του iMac με 10-core επεξεργαστή και 90% καλύτερη από εκείνη του Mac Pro με τους 16 πυρήνες. Το Mac Studio αυτό είναι 60% πιο γρήγορο από ένα μηχάνημα με 28-core Xeon, Mac Pro.

Ευτυχώς αυτό το μικρό αλλά ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ κέλυφος από αλουμίνιο έχει και θύρες. Έχεις μέχρι και ThunderBold 4 (στην ακριβή έκδοση) θύρες μπροστά όπως και SD Card reader με το μοντέλο με τον M1 Max SoC να τις έχει σε USB Type-C.

Από πίσω όμως είναι το ζουμί: έχουμε θύρα δικτύου 10Gbps, 2 USB-A, 4 ThunderBold 4, HDMI θύρα ακουστικών 3.5 χιλιοστών ενώ δίνει και Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.0.

Αν θέλεις έχει και τέσσερις Pro Display XDR οθόνες ή Studio Display συνδεδεμένες ενώ υπάρχει και η οθόνη με δυνατότητες φόρτισης 96-watts ώστε να είναι εφικτό και fast charge για 14αρι MacBook Pro.

Η νέα ‘μικρή’ οθόνη

Η νέα λοιπόν οθόνη είναι 27άρα με 5K ανάλυση, μπροστινή κάμερα, ήχο και ενσωματωμένη βάση που επιτρέπει κλίση μέχρι και 30 μοίρες ενώ έχει ΚΑΙ έξτρα βάση ρυθμιζόμενη σε κλίση και ύψος με βραχίονα και VESA mount για 300 δολάρια.

Η οθόνη δεν είναι μάλλον miniLED, έχει panel 27″ 5K με 14,7 εκατομμύρια pixel όπως είπαμε, 600 nits δυνατότητα για χρώμα Display P2, υποστήριξη για περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρώματα, τεχνολογία True Tone και ειδική αντιανακλαστική επίστρωση».

Α! Υπάρχει στην καρδιά και ένα A13 Bionic SoC για να δουλεύει την “προηγμένη κάμερα και το ηχοσύστημά”, κάμερα 12 megapixel με την τεχνολογία Center Stage που μας κρατά στο κέντρο του κάδρου. Τα μικρόφωνα είναι τρια και υπόσχοναι “πεντακάθαρες κλήσεις και ηχογραφήσεις φωνής” ενώ τον ήχο δίνουν έξι ηχεία, τέσσερα wooferακια και τα δύο tweeter.

Τα μηχανάκια βγαίνουν 18 Μαρτίου με $1999 για Mac Studio με τον M1 Max SoC, ΑΛΛΑ, τα $3999 (!) που εκτοξεύονται μέχρι και στα $7,999 για το μοντέλο με τον Ultra.

Related posts

Τιθασεύοντας το Facebook News Feed

gadgetfreak
8 years ago

iPhone 8

gadgetfreak
8 years ago

Στην αγορά οι απίστευτοι Vaio T – τα hi tech ultrabook της Sony….

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version