Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, transport / concept

2022 Lexus RZ 450e

Είναι αυτό;! Είναι το όπλο που θα φέρει έναν δυνατό ανταγωνιστή επιτέλους στις Tesla λύσεις σε αυτή την κατηγορία; Θα μπορέσει το Lexus αδερφάκι των…

…Lexus και Subaru μοντέλων να είναι η WoW απάντηση;! Το νέο…

…αποκαλύφθηκε πια και πάμε να δούμε τι μας προσφέρει η εταιρία που έχει υποσχεθεί πως το 2035 όλα της τα μοντέλα θα είναι μηδενικών ρύπων.

Το μοντέλο της upmarket ιαπωνικής εταιρίας έχει σαν βάση του την ειδική για τα νέα EV της λύσεις πλατφόρμα e-TNGA, εκεί πάνω όπου πατάνε και τα Toyota bZ4X αλλά και Subaru Solterra όπως είπαμε. ΑΛΛΑ. Το νέο RZ 450e έχει πραγματικά μια πολύ πιο προσεγμένη και πολυτελείας σχεδιαστική άποψη ενώ χάρη στην… απαλαγή από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές τονίζουν πως η «spindle» μάσκα κάνει πιο όμορφο και επιθετικά μίνιμαλ το όχημα.

Το ταμπλό έχει οθόνη infotainment στις 14 ίντσες, το head-up display και τα όργανα είναι στημένα για να βλέπεις καλύτερα μπροστά και η σχεδίαση είναι όπως σε όλη την οικογένεια μοντέλων της εταιρίας.

Στα τεχνικά η εταιρία μιλά για μια ηλεκτρική κίνηση από μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 71,4 kWh ενώ υπάρχιε και 10ετής εγγύηση ΚΑΙ, η εταιρία υπόσχεται πως στην 10ετία η απόδοση δεν θα πέσει κάτω από το 90% της μέγιστης χωρητικότητάς του -αν πέσουν στο 80% θέλους αντικατάσταση κανονικά οι μπαταρίες.

Θα δούμε τι θα μας πούνε και για τη μέγιστη ισχύ φόρτισης στο μέλλον, η αυτονομία όμως είναι, λένε, στα 400+ χιλιόμετρα. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι δύο και δουλεύουν με το σύστημα Direct4 που κατανέμει την ισχύ μέχρι και 100% στον έναν από τους δύο άξονες ανάλογα…

Τα 0-100 τα δίνουν σε 5,6 δεύτερα.

Το πολύ ενδιαφέρον πάντως είναι η επιλογή του ασυνήθιστου τιμόνιου με σχέδιο yoke με σύστημα steer-by-wire που ως προαιρετική επιλογή, λένω πως εξασφαλίζει και καλύτερη ορατότητα προς τα εμπρός αλλά και ταχύτητα αλλά και πλήρη περιστροφή του από άκρη σε άκρη σε 300 μοίρες με την εταιρία αν λέει πως και η απόκριση και ο έλεγχο είναι καλύτερα όταν οδηγούμε με το… ΚΙΤΤ τιμόνι που θα διαλέξουμε χάρη στα τόσα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία συνδυάζεται.

Related posts

Mitsubishi + Tokyo Auto Salon 2019

gadgetfreak
5 years ago

Canyon Inflite CF SLX

gadgetfreak
7 years ago

45th Tokyo Motor Show – Honda Sports EV Concept

gadgetfreak
7 years ago
Exit mobile version