Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation, tech talk / science

Το hi tech τυφέκιο Sig Sauer είναι το Next Generation Squad Weapon

Μια νέα εποχή είναι αυτή στην οποία μπήκαν οι ΕΔ της Αμερικής. Στις 19 Απριλίου λοιπόν ο Αμερικανικός Στρατός ανέθεσε μια σύμβαση 10 ετών στην εταιρία Sig Sauer. Ο λόγος; Φαίνεται πως οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει την προμήθεια τυφεκίων εφόδου…

…του μοντέλου XM5 και ελαφρά πολυβόλα XM250 ΚΑΙ, έτσι πάνε στο νέο διαμέτρημα 6,8mm! Η απόφαση ήρθε με το πρόγραμμα NGSW – Next Generation Squad Weapon και είναι αποτέλεσμα δοκιμών και αξιολόγησης που διήρκεσαν 27 μηνών.

Η πρώτη παραγγελία είναι 20,4 εκατ. δολαρίων για πυρομαχικά, υλικά και υποστήριξη και ένα μικρό σχετικά αριθμό όπλων, 29.046 τυφεκίων πεζικού νέου διαμετρήματος, 6,8 ΑΛΛΑ, μιλάμε για αλλαγή διαμετρήματος που σημαίνει τεράστια κόστη αφού θα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες τυφέκια, πυρομαχικά και πολλές άλλες αποφάσεις.

Για το συμβόλαιο είχαν δώσει μάχη η Sig Sauer, η General Dynamics, η AAI Textron, στην τελική φάση μονομάχησαν οι Sig Sauer και LoneStar ενώ τα XM5 και XM250 των 6,8mm θα πάρουν τη θέση των διάσημων M4/M4A1 και M249 με τα πυρομαχικά 5,56mm.

Το τυφέκιο ονομάζεται XM5 και ελαφρύ πολυβόλο XM250 με την κατάσταση “X”, σύμφωνα με τις συμβάσεις του Αμερικανικού Στρατού, να παραμένει μέχρι να μπει σε υπηρεσία το κάθε όπλο και γίνει -αν γίνει-\ M5 και ελαφρύ πολυβόλο M250 το νέο δίδυμο.

– το εικονιζόμενο Sig Sauer MCX SPEAR είναι η πολιτική έκδοση του Next Generation Squad Weapon –

Και τα δύο όπλα θα εφοδιαστούν με το XM157 Fire Control optic που κατασκευάζεται με συμβόλαιο που πρόσφατα πήρε η θυγατρική της Vortex Optics, εταιρία Sheltered Wings. Το συμβόλαιο υπολογίζεται πως θα φτάσει τα $2.7 δις τα επόμενα δέκα χρόνια σύμφωνα με τις κυβερνητικές επικοινωνίες.

Για το σύστημα αυτό ένα δελτίου του Ιανουαρίου από την Army Cross Functional Team-Soldier Lethality λέει:
“The NGSW-FC system is a ruggedized fire control that increases accuracy and lethality for the Close Combat Force. It integrates a number of advanced technologies, including a variable magnification optic, backup etched reticle, laser rangefinder, ballistic calculator, atmospheric sensor suite, compass, Intra-Soldier Wireless, visible and infrared aiming lasers, and a digital display overlay,”

Related posts

EA: το Wii U έχει ίση ισχύ με το PS3 και το Xbox 360….

gadgetfreak
13 years ago

Διαγωνισμός για μια tv…

gadgetfreak
12 years ago

Gorilla Glass 2 – για το επόμενο σου smartphone…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version