Gadgetfreak :: Not Just Tech
gaming / fun, tech talk / science

Το PS5 αποκτά VRR

Αυτό που πολλοί ιδιοκτήτες της κονσόλας περίμεναν ήρθε. Τώρα πια οι συνδέσεις HDMI 2.1 και έτσι το PlayStation 5 μπορούν να απολαύσουν κάτι πολύ σημαντικό στα…

…games, τη δυνατότητα εικόνας με variable refresh rate (VRR) τεχνολογία. Αν και τα Xbox Series S/X το είχαν από την αρχή, φτάσαμε στον Απρίλιο του 2022 ώστε το PS5 να αποκτήσει τη δυνατότητα μέσα από ένα system update.

Το variable refresh rate είναι μια λειτουργία που συγχρονίζει τα καρέ (frames per second) σε ένα games με το refresh rate της οθόνης, την ανανέωση δηλαδή της εικόνας, που μπορεί να δώσει η τηλεόραση.

Αυτό σταματά το λεγόμενο stuttering, το ‘κόμπιασμα’ δηλαδή της εικόνας και το frame rate αφού το VRR πλέον τα ‘κουμπώνει’. Τα PS5 και Xbox Series S/X χρησιμοποιούν το λεγόμενο HDMI VRR ως προδιαγραφή με τα PC να μπορούν να το κάνουν είτε με το HDMI είτε με την DisplayPort και τις τεχνολογίες συγχρονισμού των συστημάτων γραφικών, όπως τα G-Sync και το FreeSync.

Η λειτουργία VRR θα είναι εφαρμόσιμη στα παιχνίδια Astro’s Playroom, Call of Duty: Vanguard, Call of Duty: Black Ops Cold War, Deathloop, Destiny 2, Devil May Cry 5 Special Edition, DIRT 5, Godfall, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, Resident Evil Village, Tiny Tina’s Wonderlands, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege and Tribes of Midgard.

Από την άλλη, λογικά, όσοι είναι κατασκευστές PS5 games θα πρέπει να μετατρέψουν τα παιχνίδια τους ώστε να υποστηρίζουν πια από την… μαμά τους το VRR αν και η Sony έχει ρίξει και την προδιαγραφή “Apply to Unsupported Games” ώστε τα PS5 games να λειτουργούν με το VRR.

Θα δούμε όλο αυτό πως θα δουλέψει αν και πλέον, η εταιρία έχει αντιμετωπίσει όλα τα παράπονα των χρηστών της μηχανής…

Περισσότερα εδώ.

Related posts

Απίστευτο Sony RX0 βίντεο by Philip Edsel

gadgetfreak
6 years ago

Google Glasses – θα έχουν και trackpad;

gadgetfreak
12 years ago

Android 4.4 – έφτασε το 5.3% με το 4.x λειτουργικό στο 80% και πάνω…

gadgetfreak
10 years ago
Exit mobile version