Gadgetfreak :: Not Just Tech
legends / special, men's world, transport / concept

2023 Bugatti Chiron Profilee

Μια ακόμη ειδική Bugatti Chiron εμφανίστηκε. Η εταιρία την περιγράφει ως μια “a less radical interpretation of the Pur Sport,” και έτσι η Bugatti Chiron Profilee αν και μοιάζει με μια…

…κοινή Chiron έχει πολλές διαφορές.

Νέα η σταθερή πίσω πτέρυγα, για περισσότερη σταθερότητα, αλλά και καλύτερη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες. Νέα και η γρίλια που μοιάζει με πέταλο, πιο μεγάλη στο bespoke αυτό μοντέλο όπως και νέο το μπροστινό splitter για καλύτερη ροή αέρα.

Το χρώμα Argent Atlantique είναι επίσης αποκλειστικό με περισσότερο carbon να φαίνεται, τα φιμέ της τεχνολογίας Bleu Royal Carbon είναι εδώ όπως και το άφθονο αλουμίνιο ενώ νέοι είναι και οι τροχοί.

Μέσα η Chiron Profilee είναι η πρώτη με ‘ραμμένο δέρμα’ στο φινίρισμα ενώ παρόμοια περιποίηση έχουμε στην κεντρική κονσόλα και σε στοιχεία της πόρτας.

Η Bugatti λέει πως περισσότερα από 2,500 μέτρα λωρίδες δέρματος έχουν χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτεί η διακόσμηση ενώ το σύνολο συνδυάζεται όμορφα με το μαύρο ανοδιωμένο στοιχείο που υπάρχει παντού αλλά και το Gris Rafale και Deep Blue δέρμα.

“Taking customer wishes to explore a less radical version of the Pur Sport seriously into consideration, we started with the design and development of the Chiron Profilee in Autumn 2020. By the time we saw the pre-series vehicle coming out of production, all Chiron slots limited to just 500 were assigned for. But we knew that what we had created was too beautiful to be hidden away. It is – in every sense – a unique piece in Bugatti’s history and a true collector’s item”, είπε ο Πρόεδρος της εταιρίας Christophe Piochon.

Αναβαθμισένο, πιο σκληρό κατά 10% το σασί συγκριτικά με την Chiron Pur Sport με 50% περισσότερο αρνητικό κάμπερ για καλύτερο κράτημα σε στροφές με πολλά χιλιόμετρα.

Η ισχύς από τον γνωστό τετραπλού turbo 8.0-λιτρο W16 με τους 1,500 ps (1,479 ίπποι / 1,103 kW).

Το 0 στα 100 και 200 σε 2.3 και 5.5 αντίστοιχα με την τελική πια στα 380 χλμ/ώρα.

Η Bugatti Chiron Profilee θα βγει για πώληση τα RM Sotheby’s στην δημοπρασία που θα γίνει στην 1η Φλεβάρη
2023 με μέρος των εσόδων να πηγαίνουν σε καλό σκοπό.

Related posts

Μπουζί “λέϊζερ” – Χρήση για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής;

gadgetfreak
13 years ago

Δείτε τι βλέπει ένας οδηγός της F1 ενώ οδηγεί…

gadgetfreak
13 years ago

MirrorLink Toyota iQ – στο Tokyo Motor Show…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version