Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

Το πρώτο Rafale Standard F4 είναι γεγονός

Το πρώτο Rafale που έχει ετοιμαστεί στο στάνταρ F4 – όπου το «F» συμβολίζει το France – παραδόθηκε στις 2 Μαρτίου 2023 στην γαλλική l’armée de l’Air. Η παράδοση έγινε στην αεροπορική…

…βάση 118 στο Mont-de-Marsan ενώ σε λίγο καιρό θα παραδοθεί και δεύτερο τεμάχιο.

Το νέο στάνταρ είναι και η νέα έκδοση του ’avion de chasse της Γαλλίας που από τις εκδόσεις F1, F2, F3 και F3R φτάνει πια στην εξέλιξη του Rafale F4.

Το νέο πρότυπο που θα εξελιχθεί στο Rafale F4.2 έχει πολλές βελτιώσεις που έχουμε ήδη πει. Η εξέλιξη του προτύπου F4 standard είχε ξεκινήσει το 2019 όταν η τότε υπουργός Florence Parly είχε υπογράψει συμβόλαιο €2 με την Dassault.

Το νέο στάνταρ δίνει νέες δυνατότητες στο ραντάρ Thales AESA, την χρήση του Talios targeting pod σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά συστήματα αυτοπροστασίας ενώ το F4 λειτουργεί και με το Thales Scorpion Helmet Mounted Display, τον πύραυλο MBDA MICA NG (Next-Generation) και την έκδοση 1,000 κιλών της βόμβας Safran AASM (armement air-sol modulaire) “Hammer” μεταξύ άλλων αλλαγών. Νέες και οι οθόνες και πολλά ηλεκτρονικά ενώ το μαχητικό γίνεται πιο δικτυοκεντρικό και φιλικό στη χρήση.

Τα αεροσκάφη θα ενσωματωθούν στην 30η Πτέρυγα Μάχης ώστε να ληφθεί η απόφαση γι Initial Operating Capability (IOC). Το F4 standard είχε ξεκινήσει δοκιμές τον Απρίλιο του 2021 και η πλήρης δυνατοτήτων έκδοση θα είναι έτοιμη πλήρως το 2025.

Related posts

F-15E – νέα τεχνολογία οθονών…

gadgetfreak
11 years ago

Ρωσικά ελικόπτερα – η συναρμολόγηση των Γιγάντων..

gadgetfreak
12 years ago

«Армия-2021» – Ρωσικό Top Gun

gadgetfreak
3 years ago
Exit mobile version