Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

H διαστημική αποστολή “Juice” ετοιμάζεται για τον Δία και τα φεγγάρια του

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μια αποστολή συναρπαστική που θα μελετήσει τον πλανήτη Δία. Η διαστημική αποστολή “Juice” (JUpiter ICy moons Explorer) αύριο ξεκινά το ταξίδι της ενώ μετά από…

…οκτώ χρόνια υπολογίζεται πως θα έχει φτάσει στον προορισμό της στο βαθύ διάστημα. Η “Juice” θα εστιάσει ιδιαίτερα στην Ευρώπη, την Καλλιστώ και ειδικά τον Γανυμήδη, τρία φεγγάρια που είναι σε τροχιά στον Δία.

Ο τεράστιος πλανήτης των αέριων μαζών βρίσκεται μισό δισεκατομμύριο μίλια μακριά. Τα φεγγάρια αυτά έχουν εξάψει τη φαντασία των επιστημόνων εδώ και καιρό, κυρίως γιατί υπάρχει η υποψία πως έχουν υγρούς ωκεανούς παγιδευμένους ανάμεσα σε παγωμένα πεδία.

Ο δε Γανυμήδη είναι το μεγαλύτερη φεγγάρι του ηλιακού μας συστήματος και το μόνο που έχει δικό του μαγνητικό πεδίο σύμφωνα με την European Space Agency (ESA).

Η αποστολή θα ερευνήσει αυτούς τους κόσμους και θα αναζητήσει το εάν υπήρχε, τι άλλο, ζωή εκεί κάποια στιγμή!

Η ESA θα επιχειρήσει να εκτοξεύσει το Juice που έχει τοποθετηθεί σε έναν διαστημικό φορέα Ariane 5 στο διαστημοδρόμιο της Γαλλικής Γουϊάνας με τον Ariane 5 να χρησιμοποιείται για τελευταία φορά πριν να μπει σε υπηρεσία ο Ariane 6.

Αύριο 8:15 a.m. EST / 14:15 CEST.

Related posts

Μια διαστημική στολή για τον Άρη…

gadgetfreak
11 years ago

Axiom Extravehicular Mobility Unit – αυτές είναι οι νέες στολές αστροναυτών Artemis III

gadgetfreak
1 year ago

Virgin Galactic VSS Unity – Ξανά στον Αέρα

gadgetfreak
7 years ago
Exit mobile version