Gadgetfreak :: Not Just Tech
tech talk / science

Elon Musk προς Γερμανία – “τεράστιο λάθος” το κλείσιμο των εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, CEO της Tesla και όχι μόνο, άσκησε σκληρή κριτική στην απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τους τρεις τελευταίους πυρηνικούς αντιδραστήρες της. Αποκάλεσε μάλιστα την…

…απόφαση “monumental mistake” και τόνισε πως μπορεί αν επηρεάσει την απόφαση της χώρας για ενεργειακή ανεξαρτησία. Ο Musk πιστεύει πως είναι εφικτή η οικονομία της βιώσιμης ενεργειακής οικονομίας και εστίασε στο θέμα της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της Γης ως ένα από τα πιο κρίσιμα για την ανθρωπότητα.

Στις 15 Απριλίου, η Γερμανία αποσύνδεσε το Isar 2, Neckarwestheim και το Emsland εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας από το δίκτυο της και έτσι έκλεισε το κεφάλαιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Ο Musk, η εταιρία του Tesla μάλιστα έχει ένα gigaεργοστάσιο κοντά στο Βερολίνο έγραψε σε tweet: “The timing of this couldn’t be worse,” σε απάντησε σε Twitter user που ανέβασε ένα παλαιότερο βίντεο του.

Το βίντεο ήταν από μια συνέντευξη του έναν χρόνο πριν με τον Mathias Döpfner, CEO της Axel Springer, όπου ο Musk είχε εκφράσει μια έντονη διαφωνία και είχε παροτρύνει τη Γερμανία όχι μόνο να κρατήσει σε λειτουργία τις μονάδες που είχε αλλά και να ανοίξει ξανά όσες είχε κλείσει. Είχε πει μάλιστα πως το κλείσιμο των εργοστασίων ήταν “national security risk.”

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερη παραγωγός CO2 και έχει εξάρτηση στο κάρβουνο. Το 2022 οι τρεις τελευταίες πυρηνικές μονάδες είχαν παράξει το 6% της ενέργειας της χώρας με το κάρβουνο στο 33% ενώ πέρυσι η χρήση κάρβουνου είχε αυξηθεί 8%.

Αρχικά το κλείσιμο των πυρηνικών μονάδων είχε αποφασιστεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2022 κάτι που παρατάθηκε με την ενεργειακή κρίση. Την τελευταία δεκαετία οι Γερμανοί είχαν βασιστεί το φυσικό αέριο καθώς είναι σε εξέλιξη η πράσινη μετάβαση.

Η χώρα τώρα προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της στα ορυκτά καύσιμα και θέλει το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αναγκαία να παράγεται ‘πράσινα’ μέχρι το 2030 και να έχει carbon neutrality το 2045.

Related posts

2013 – περισσότερα κινητά από άνθρωποι στη Γη…

gadgetfreak
11 years ago

Μουσική υπηρεσία από το YouTube;

gadgetfreak
11 years ago

Το νέο HUAWEI MatePad 11

gadgetfreak
3 years ago
Exit mobile version