Gadgetfreak :: Not Just Tech
ecotech / electric, transport / concept

Η επαναστατική DAB 1α ηλεκτρική μηχανή

Μια ωραία δουλειά της DAB Motors έφερε την εξέλιξη από το Concept-E σε μια έκδοση έτοιμη για παραγωγή, τη μηχανή DAB 1α. Και μάλιστα η τελική έκδοση όχι μόνο…

…φτάνει τα σχεδιασμένα χαρακτηριστικά αλλά τα ξεπερνάει.

Η εταιρία αγοράστηκε από την Peugeot Motorcycles το 2023 και έχει έμπνευση από την κουλτούρα BMX, από τον Sci-Fi κόσμο αλλά και τα ποδήλατα trail. Χρειάστηκαν πάντως κάπου πέντε χρόνια εξέλιξης αλλά για τους πρώτους 400 αγοραστές θα είναι διαθέσιμη η πιο πλούσια limited edition έκδοση.

Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί από το στούντιο σχεδιασμού Bayonne και κατασκευάζεται στο Beaulieu-Mandeure με την κατασκευάστρια να δίνει τελική 130 χλμ/ώρα κάτι που οφείλεται στο σώμα που ζυγίζει μόλις 125 κιλά.

Φορτίζει δε και στην κλασική… σούκου αλλά και σε πρίζα Type 2 ενώ ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του μια 2.8άρα LCD οθόνη αλλά και ένα χώρο αποσκευών στα 3.4 λίτρα. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί ώστε να αντέχει στις μελλοντικές εξελίξεις και έτσι ο κινητήρας συνδυάζεται με μια πλήρως ανακυκλώσιμη μπαταρία.

Η αναρτήσεις με το χρυσό χρώμα έχουν σχεδιαστεί με την Paioli ενώ τα χυτά carbon τμήματα έχουν φτιαχτεί με ανθρακονήματα από την Airbus. Στα φρένα τα caliper έχουν σχεδιαστεί από την Brembo ενώ το ABS έρχεται από την ίδια τη… μαμά Peugeot Motocycles με δίσκους της DAB Motors.

Related posts

INDUSTRY x Ti Cycles “SOLID” Bike

gadgetfreak
10 years ago

Dynamiq GTT 115 Superyacht

gadgetfreak
6 years ago

Maybach Mercedes-Benz Private Jet

gadgetfreak
7 years ago
Exit mobile version