Το περιβόητο Xperia Play — επιτέλους το “Playstation Phone”…

Είναι ο ηγέτης της… παρέας. Η Αυτού… Μεγαλειότης το Sony Ericsson Xperia Play, γνωστό και ως “Playstation Phone”.

Και αυτά είναι τα επίσημα specs της συσκευής που ουσιαστικά είναι στην ίδια γραμμή με όσα είχαμε από τις διαρροές. Την ισχύ δίνει ένας δεύτερης γενιάς Snapdragon 1 GHz επεξεργαστής από την Qualcomm, με μια επεξεργαστική μονάδα on-chip Adreno 205 GPU. Το αρχικό λειτουργικό είναι το Android 2.3 “Gingerbread”.

Το κινητό είναι ικανό να μας δώσει βιντεοπαιχνίδια με 3D gameplay σε 60 καρέ/δευτ. Υπάρχει μια οθόνη με ανάλυση 854×480 multi-touch στις 4 ίντσες αλλά και ένα πλήρες full slide-out (επίπεδο) με οριζόντιο (landscape) προσανατολισμό playstation controller.

Υπάρχουν δύο αναλογικά stick στο κέντρο, start/select κουμπιά, ο σταυρός και τα υπόλοιπα κουμπιά που έχετε συνηθίσει σε ένα χειριστήριο PS2/PS3.

Στο ‘πακέτο’ είναι stereo ηχεία μια 5MP κάμερα, Bluetooth και Wi-Fi. Στο interface έχουμε το δημιούργημα Sony, το Timescape UI. Το κινητό είναι preloaded με ένα θρυλικό PS One παιχνίδι που αποκαλύφθηκε πως θα είναι το “Crash Bandicoot”.

Στο ξεκίνημα η Sony υπόσχεται 50 τίτλους από 20 εκδότες. Σε αυτούς έχουμε μεταξύ άλλων όπως βλέπουμε στην MWC ’11 τα Star Battalion, FIFA, και Asphalt. Η Sony υπόσχεται όλη τη βιβλιοθήκη του Playstation ενώ Multiplayer τίτλοι επιτρέπουν παιχνίδι μέσω Wi-Fi.

Στα… κλασικά χαρακτηριστικά κινητών η Sony υπόσχεται 8 ώρες και 25 λεπτά ομιλία, 5 ώρες και 35 λεπτά gameplay ή 30 ώρες και 35 λεπτά μουσικό playback με μια φόρτιση.