Gadgetfreak :: Not Just Tech
consumer electronics

Οδηγίες Sony: σε ανάλυση 720p τα 3D PS3 παιχνίδια…

Πολύς λόγος για τη διαδικασία παραγωγής μιας 3D εικόνας στα videogames και τις θυσίες που απαιτείται να γίνουν για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα. Έτσι η πρωτοπόρος στο κομμάτι Sony αποκάλυψε πως τα 3D PlayStation 3 παιχνίδια στην πραγματικότηατα περιορίζουν την ανάλυση στα 720p.

Αν και το PS3 είναι ικανό για παιχνίδια 1080p, ο κος Simon Benson της Sony εξήγησε σε 3D demo στο Συνέδριο Developers πως οι οδηγίες απαγορεύουν 3D παιχνίδια από το να απεικονίζονται στην υπέρτατη ανάλυση καθώς αυτό δεν επιτρέπει τη χρήση 60 καρέ το δευτερόλεπτο -αναφέρει το Joystiq. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και παιχνίδια που ‘τρέχουν’ σε ανάλυση 1080p (όπως Super Stardust HD) θα ‘κλειδώνουν’ σε 720p in 3D.

Ο Benson παραδέχτηκε πως ένα πιο “κινηματογραφικό παιχνίδι” ίσως θα οφελούνταν από χαμηλότερο frame-rate και υψηλότερη ανάλυση αλλά είπε πως οι οδηγίες της Sony δεν το επιτρέπουν. Διαβεβαίωσε ακόμη πως ακόμη και εκπαιδευμένοι γραφίστες υπολογιστών δύσκολα θα δούνε διαφορά στο αποτέλεσμα μεταξύ 720p και 1080p σε ένα 3D παιχνίδι, οπότε είναι απίθανο πολλοί καταναλωτές να το καταλάβουν.

Πάντως τα 4 παιχνίδια 3D που κατεβάζεις από το PS Store είναι χάρμα οφθαλών ενώ όλοι ξέρουμε πως το gameplay είναι που μετρά εξίσου…

Related posts

Infiniti Q50 Eau Rouge concept

gadgetfreak
10 years ago

Sony 4K Ultra HD media player

gadgetfreak
11 years ago

OPUS ES9018K2M×2 – ΄’Ηχος Υψηλής Απόδοσης

gadgetfreak
7 years ago
Exit mobile version