Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media, tech talk / science

Intel: κι όμως μπορεί να κατασκευαστεί επεξεργαστής με 1000 πυρήνες…

Η “κυρία” των επεξεργαστών Intel εξετάζει την πιθανότητα να αυξήσει τον αριθμό των πυρήνων στους επεξεργαστές της. Η  αύξηση των πυρήνων θα γίνει μέσω του προγράμματος Terascale Computing Research Program, που μέχρι σήμερα έχει δώσει δύο πειραματικά τσιπ με 80 και 48 πυρήνες.

Τον Νοέμβριο ο μηχανικός της εταιρίας κος Timothy Mattson προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο Συνέδριο Supercomputer 2010 όταν είπε στο κοινό πως ένα από τα τσιπ Terascale chips –το 48-core Single-chip Cloud Computer (SCC)– θα μπορούσε θεωρητικά να δώσει ακόμη και επεξεργαστή με 1,000 πυρήνες.

Ο Mattson βασικός μηχανικός στο Intel Microprocessor Technology Laboratory, μίλησε στο ZDNet UK για τη λογική πίσω από τις απόψεις του και το το γιατί — ενώ δεν είν στον ‘οδικό χάρτη’ της εταιρίας ένα κύκλωμα με 1,000 πυρήνες– η διαδρομή για τη δημιουργία τέτοιου χάρτη είναι.

Ερώτηση: Το θα χρειαζόταν για να φτιαχτεί ένας επεξεργαστής με 1,000 πυρήνες;

Mattson: Η πρόκληση που παρουσιάζει για εμάς στην εταιρία που ασχολούμαστε με την παράλληλη επεξεργασία αυτή η εξέλιξη είναι αν τα εργαστήρια μας θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ένα τσιπ με 1,000 πυρήνες, αν υπάρχει η αρχιτεκτονική στη διάθεση μας. Και αν κατασκευαστεί θα μπορεί να προγραμματιστεί;

Η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στο τσιπ των 48 πυρήνων θα μπορούσε να λειτουργήσει έτσι…

Related posts

Χρυσά ‘νανοκαλώδια’ για την τραυματισμένη καρδιά…

gadgetfreak
13 years ago

Μια ιδέα για την ελληνική οικονομία – και την τεχνολογία…

gadgetfreak
13 years ago

Νέο Dell Inspiron 27 7710 All in One Desktop

gadgetfreak
2 years ago
Exit mobile version