Ααααα, άλλη μια αλλαγή στη μετάδοση της ψηφιακής τηλεόρασης, αυτή τη φορά για τη Θεσσαλονίκη – ετοιμαστείτε για τα τηλέφωνα από μαμά, θεία και γιαγιά tech αγόρια… :)!

Όπως είχε καθοριστεί λοιπόν από την νομοθεσία εξαιτίας της έναρξης της ψηφιακής μετάδοσης από το Κέντρο Εκπομπής του Φιλιππείου στη Θεσσαλονίκη θα διακοπεί πλήρως η αναλογική μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ από το συγκεκριμένο κέντρο και από τους διαύλους 49 (ΕΤ-1), 23 (ΕΤ-3) και 39 (ΝΕΤ).

Οι αλλαγές αφορούν την Παρασκευή 14/1/2011 και η εκπομπή θα αφορά το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΤ, της ΕΤ-1, της ΕΤ-3 και του καναλιού της Βουλής αλλά και τα ραδιοφωνικά προγράμματα ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Σπορ και Κόσμος. Όλα αυτά τα προγράμματα θα λαμβάνουν οι πολίτες από το δίαυλο 23 (συχνότητα 490 MHz).

Αυτή σημαίνει πως για να λάβει κανείς τα νέα ψηφιακά της ΕΡΤ εαν ζει κανείς στη Θεσσαλονίκη και λαμβάνει τηλεοπτικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Φιλίππειου θα πρέπει, από την Παρασκευή 14/1/2011, να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες ή τις τηλεοράσεις του στον δίαυλο 23 (490 MHz). Για τις παλιές τηλεοράσεις απαιτείται εξωτερικός δέκτης…

Λόγω της έναρξης της εκπομπής από το Φιλίππειο και της κείμενης νομοθεσίας, το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και Βουλή) αλλάζει συχνότητα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη κατά την ίδια ημερομηνία (14/01/2011) και μεταφέρεται από τον δίαυλο 26 στον δίαυλο 23 (συχνότητα 490 MHz).

Για τη συνέχιση της λήψης του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη θα πρέπει, από την Παρασκευή 14/1/2011, να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες ή τις τηλεοράσεις τους που διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη προσθέτοντας τον δίαυλο 23 (490 MHz).

Όσο για τη ψηφιακή μετάδοση των σινέ+, σπορ+, πρίσμα+ και ΡΙΚSat από τα Κέντρα Εκπομπής Χορτιάτη και Φιλίππειου, αυτή συνεχίζεται κανονικά από το δίαυλο 56…