Το ειδικό γκρουπ ερευνών NPD Group κυκλοφόρησε μια νέα αναφορά που δείχνει πως οι χρήστες smartphone έχουν σοβαρή… τάση προς μεγάλες οθόνες για τις συσκευές τους.

Όταν ρωτήθηκαν να προτείνουν φορητότητα οι πιο πολλοί επέλεξαν το μέγεθος της οθόνης. Σύμφωνα με την έρευνα της NPD, smartphones με οθόνες 4.0” και άνω έχουν πάρει μερίδιο αγοράς από κινητά με οθόνες 3.5” και κάτω.

“Η έκρηξη του διαδικτύου και του περιεχομένου βίντεο που είναι διαθέσιμο σε smartphones έκανε τους αγοραστές να ξανασκεφτούν τα μεγέθη των κινητών τους,” είπε ο Ross Rubin, διευθυντής αναλύσεων της NPD. “Μεγαλύτερες οθόνες προσφέρουν πιο πλούσια εμπειρία media και επιφάνεια για πληκτρολόγια πάνω στην οθόνη,” συμπλήρωσε.

Σε θέματα μεριδίου αγοράς, τα κινητά με οθόνες 4.0” και άνω που βγήκαν στην αγορά στο 2ο τρίμηνο του 2010 για πρώτη φορά, γρήγορα ‘έπιασαν’ το 24% της αγοράς μέχρι το τέλος του 2010.

Η αγορά για iPhones και άλλες συσκευές στην κατηγορία των 3.5-3.9” κράτησε σταθερά με μικρή αύξηση 2% από ότι το ίδιο τρίμηνο του 2009. Από την άλλη κινητά με οθόνες μικρότερες των 3.5” που κυριαρχούσαν μέχρι το ξεκίνημα του 2010 με 63% κατέρρευσαν στο 36%…

Στη CES 2011 και την έκθεση MWC είδαμε Android κινητά από τις HTC, Samsung, Sony και LG να λανσάρουν πλειάδα συσκευών από 4.0” μέχρι 4.5”. Και σκεφτείτε πως τον Ιούνιο του 2007, η οθόνη 3.5” ήταν… τεράστια!

Σε κάθε περίπτωση οι 4.0 ίντσες θα είναι το μίνιμουμ σε λίγο καιρό. Απλά πράγματα.