Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk

Διαστημικό λεωφορείο Endeavour: έτοιμο για εκτόξευση…

Έτοιμο για εκτόξευση τελικά, με τα προβλήματα στις καλωδιώσεις να έχουν λυθεί, το διαστημικό λεωφορείο Endeavour που θα εκτελέσει σήμερα, αν όλα πάνε καλά, την τελευταία αποστολή της ζωής του: η αποστολή ξεκινά σε 7 περίπου ώρες…

Η NASA από χθες λέει πως οι συνθήκες – σε επίπεδο καιρού και σε τεχνικά θέματα, δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες για την προγραμματισμένη για τις 8:56 το πρωί σήμερα εκτόξευση. Οι τεχνικοί της NASA άρχισαν να γεμίζουν με 500.000 γαλόνια καύσιμα το ντεπόζιτο του διαστημικού οχήματος Endeavour.

Από χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη η τροφοδοσία με καύσιμα του διαστημικού λεωφορείου ενώ η o NASA έχει ήδη αφαιρέσει την ειδική προστατευτική σκαλωσιά. Υπάρχει μόλις 30% πιθανότητα να αποτελέσει πρόβλημα ο καιρός, κυρίως με τη μορφή των πλάγιων ανέμων, ενώ η NASA αναμένει σχετικά μικρότερο κοινό σήμερα – 400,000 άτομα συγκριτικά με τα 750.000 της πρώτης εκτόξευσης — για την δεύτερη προσπάθεια.

Στην αποστολή του Endeavour που αναμένεται να κρατήσει 16 ημέρες η κύρια αποστολή του λεωφορείου είναι να συνδέσει στο διάστημα ένα αξίας $2 δις όργανο αστρονομικής και φυσικής παρατήρησης και πειραμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Είναι η τελευταία πτήση για το νεότερο από τα διαστημικά λεωφορεία της NASA που έχει ταξιδεύει 116.4 εκατομμύρια μίλια σε άλλες 24 πτήσεις προηγουμένως…

Related posts

Αποστολή NASA Artemis 1

gadgetfreak
2 years ago

Nylon In Space

gadgetfreak
4 years ago

Space Cameras – Οι ‘διαστημικές’ φωτογραφικές του Άρη

gadgetfreak
3 years ago
Exit mobile version