Gadgetfreak :: Not Just Tech
futuristas / iDea, tech talk / science

Τεχνητή ‘ίριδα’: έλαβε έγκριση στην Ευρώπη..

Το δημιούργημα ονομάζεται Argus II Retinal Implant και είναι ένα εμφύτευμα που έχει ετοιμάσει η εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια και ονομασία Second Sight.

Το εμφύτευμα είναι το πρώτο δημιούργημα της προσθετικής που έχει λάβει έγκριση για τη θεραπεία ατόμων με προβλήματα όρασης στην Ευρώπη.

Η έγκριση έρχεται μετά από πετυχημένες κλινικές δοκιμές που είχαν διάρκεια τέσσερα χρόνια και περισσότεροι από 30 ασθενείς σε όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν τη συσκευή στην καθημερινή τους ζωή.

Ενώ το σύστημα δεν μπορεί να επαναφέρει κανονική όραση στην πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν στις δοκιμές δόθηκε η δυνατότητα να αντιληφθούν χρώματα, να αναγνωρίζουν αντικείμενα και γράμματα αλλά και να αντιλαμβάνονται τον χώρο. Δύο άτομα μπορούσαν να διαβάσουν και σύντομες προτάσεις.

Μια συσκευή που έχει σαν πιθανούς ασθενείς όσους έχουν εκφυλιστικές ασθένειες όπως την retinitis pigmentosa (RP), το σύστημα Argus II δουλεύει μετατρέποντας εικόνες που συλλαμβάνονται από μικροσκοπική κάμερα σε μια σειρά από μινι ηλεκτρικούς παλμούς που στη συνέχεια στέλνονται ασύρματα σε μια σειρά από ηλεκτρόδια που είναι τοποθετημένα στον αμφιβληστροειδή του ασθενούς.

Οι ασθενείς στη συνέχεια ‘μαθαίνουν’ να ‘διαβάζουν’ τα μάτια τους τις εικόνες…

Με την άφιξη της έγκρισης για το Argus II στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Περιοχή, η Second Sight λέει πως σκοπεύει να διαθέσει στο σύστημα σε κλινικές στη Γαλλία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει πιο ευρεία διάθεση.

Related posts

Επεξεργαστές στους οποίους μπορείς να κάνεις… tuning από Intel

gadgetfreak
13 years ago

Οι χρηματιστηριακές αγορές θα δαπανήσουν 90 δις δολάρια για Πληροφορική…

gadgetfreak
13 years ago

Τελευταία ημέρα για να κατεβάσεις αυτά τα απίθανα PS Vita games…

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version