Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation

Η βρετανική Mi6 hackάρει την online περιοδικό της Al-Qaeda…

Μιλάμε για την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 που hackάρησε ένα περιοδικό online γτης Al-Qaeda αντικαθιστώντας οδηγίες για την κατασκευή βομβών με μια… συνταγή για μικρά κέικ, όπως λέει η The Telegraph.

Η κοινή δράση της MI6 και του αρμόδιου τμήματος της βρετανικής κυβέρνησης – Government Communications Headquarters, έβαλε στο περιοδικό μια κρυπτογραφημένη έκδοση του “The Best Cupcakes in America,” έκδοση που παρουσιάστηκε στο σόου της Ellen DeGeneres (!)

Αρχικά το online περιοδικό είχε οδηγίες για το πως να κατασκευαστεί τύπος βομβών (pipe bombs), όπως και άρθρα από τον Osama bin Laden και τον υπαρχηγό του Ayman al-Zawahiri.

Σύμφωνα με την The Telegraph, μια παρόμοια επιχείρηση του Πενταγώνου μπλοκαρίστηκε από την CIA, που ισχυρίστηκε πως το περιοδικό είναι πιο πολύτιμο σαν πηγή πληροφοριών. Την επιχείρηση ξεκίνησαν τελικά οι Βρετανοί.

Η Al-Qaeda μετά από δύο εβδομάδες εξέδωσε ξανά το περιοδικό και άλλες τέσσερις εκδόσεις, σύμφωνα με μια από τις πηγές της The Telegraph, η βρετανική αντικατασκοπεία “συνέχιζε να στοχεύει online πηγές που εξέδιδαν το περιοδικό καθώς το θεωρούσαν ισχυρό εργαλείο προπαγάνδας.”

Όσο… χαριτωμένη και ακούγεται η ιστορία με τα κεκάκια (!) μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν τελικά το να αλλάξει κανείς το περιεχόμενο του περιοδικού με αυτό τον προφανή τρόπο ήταν η καλύτερη επιλογή.

Ουσιαστικά έδινε στην Al-Qaeda ξεκάθαρη προειδοποίηση πως το website της hackαρίζονταν και άρα μόνο σαν… ‘σπάσιμο νεύρων’ μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Και πάλι όμως, κεκάκια !

Related posts

Ρομποτικό MQ-25 – Πρώτη δοκιμή ενάεριου ανεφοδιασμού για το Unmanned Tanker

gadgetfreak
3 years ago

Bell V-280 Valor Army Test

gadgetfreak
6 years ago

RAF Typhoons στη Red Flag…

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version