Η Renault αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για το Frendzy Concept. Το ηλεκτρικό αυτό όχημα δείχνει και τη νέα σχεδιαστική ‘γλώσσα’ της εταιρίας και θα φανερωθεί στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης του 2011.

Το Frendzy Concept αναπαριστά τον τέταρτο κύκλο στη στρατηγική σχεδιασμού της Renault και βασίζεται σε διαφορετικά στάδια του ανθρώπινου κύκλου.

Ακολουθεί το DeZir – εμπνευσμένο από την έννοια του‘έρωτας με την πρώτη ματιά’, το Captur, που βασίζεται στην ιδέα της ανακάλυψης του κόσμου και το R-Space, που εκφράζει τη δημιουργία της οικογένειας.

Το αυτοκίνητο μπορεί να δημιουργηθεί και σαν μοντέρνο γραφείο πάνω σε τροχούς και σαν αυτοκίνητο για επιβάτες.

Για να εκφράσει την δυαδική προσωπικότητα, η Renault έχει δημιουργήσει ένα ασύμμετρο layout: η πλευρά του επιβάτη είναι εστιασμένη στη ‘δουλειά’ και δεν έχει πίσω παράθυρο με μια συμβατική πόρτα και μια πόρτα συρόμενη όπου υπάρχει και μια οθόνη στις 37”.

Στην πλευρά του οδηγού υπάρχει ο κόσμος της οικογένειας με συρόμενες πόρτες και κεντρικά ανοίγματα.

Τη διπλή προσωπικότητα αναπαριστά και το χρώμα με την business πλευρά και γκρι χρώμα ενώ εσωτερικά το cockpit δείχνει σαν φουτουριστικό όχημα.

Εμπνευσμένο…

Ο φωτισμός του χώρου αλλάζει από πράσινο (ρύθμιση εργασίας ) σε πορτοκαλί  (ρύθμιση οικογένειας) και διαχέεται στις οργανικές επιφάνειες.

Η ομάδα πίσω από το Frendzy συμπεριλαμβάνει τους Axel Breun, Antoine Génin (Σχεδιαστικοί Διευθυντές), Deyan Denkov (εξωτερικό ) και Ana Zadnik (εσωτερικό).

Το ηλεκτρικό τμήμα του he Frendzy Concept είναι ίδιο με του  Kangoo Z.E. A  ενώ η κατασκευή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το IRCAM (Institut de Recherche et Coordination Acoustique / Musique) ώστε το αυτοκίνητο να δημιουργεί ήχους στην κίνηση του – το πρόβλημα των ηλεκτρικών, ανάλογα με την περίσταση.