Κάπου 1.5 δισ. άτομα στην Αφρική αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτρισμού με την κηροζίνη για να μελετήσουν και να εργαστούν τη νύχτα. Έτσι οι λάμπες αυτές και το καύσιμο τους, είναι μια δαπάνη στο 20% του εισοδήματος τους και πολλά παιδιά υποφέρουν από ατυχήματα που έχουν σχέση με την κηροζίνη κάθε χρόνο.

Μια λύση έχουν σκεφτεί άτομα της εταιρίας Off-Grid Solutions και το όνομα της είναι WAKAWAKA solar LED.

Δεν θέλει… κόπο: με τη χρήση του φωτός της ημέρας έχει κανείς 16 φως την ημέρα χωρίς να υπάρχει ανάγκη για φόρτιση. Το μοναδικό είναι στη σχεδίαση που είναι ‘στημένη’ για πολλαπλές χρήσεις. Υπάρχει δε ακόμη και δαχτυλίδι για να μπορεί να καθίσει σε ένα κανονικό μπουκάλι που θα είναι η ‘βάση’ και έτσι θα μπορεί κανείς να δουλέψει τη νύχτα. Όταν κανείς δεν έχει ανάγκη από φως, μπορεί να συνδεθεί και με φορτιστή μπαταρίας κινητού και όχι μόνο για να δώσει ‘ζουμί’ στο κινητό.

Η Off-Grid Solutions έχει στόχο η λάμπα LED WAKAWAKA να κοστίζει λιγότερο από $10 και έτσι στην αγροτική Αφρική να μπορεί να το αντέξει η ‘τσέπη’ των κατοίκων. Σήμερα σε προ-παραγγελία έχει $35.00 και χρηματοδοτείς και ένα Kickstarter project.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο για περισσότερα…