Gadgetfreak :: Not Just Tech
tech talk / science

Black Friday – και η πιο ‘ηλεκτρονική’ Δευτέρα πωλήσεων στις ΗΠΑ…

Μετά από μια πολύ δυνατή Black Friday, τη μεγαλύτερη ημέρα πωλήσεων στις ΗΠΑ, οι online πωλήσεις της επονομαζόμενης Cyber Monday, της Δευτέρας που μας πέρασε δηλαδή, έφερε ηλεκτρονικό τζίρο $1.25 δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ!

Μιλάμε για 22% μεγαλύτερο ποσό από το νούμερο που είχαμε το 2010, ιστορικό ρεκόρ όπως λέει η comScore. Σε διαφορετικές έρευνες IBM και eBay βρήκαν πως οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 33% και 24.6% αυτό το χρόνο αντίστοιχα.

Καταναλωτές τη Δευτέρα δαπάνησαν κατά μέσο όρο $198.26 ανά άτομο, νούμερο ανεβασμένο κατά 2.6% από την Cyber Monday του 2010 όπως είπε η IBΜ. Οι δαπάνεες Shopping κορυφώθηκαν στις 11:05 το πρωί PT/2:05 το απόγευμα και ανέβηκαν ξανά στις βραδυνές ώρες.

Όπως και με την Black Friday, η ίδια ιστορία και στο κομμάτι του mobile. Περισσότεροι από 1 στους 10 χρησιμοποίησαν μια συσκευή mobile για να μπουν στο site του καταστήματος τη Δευτέρα με 6.6% των αγορών έγιναν σε φορητές συσκευές – αύξηση Χ3 από το 2010. Το ίδιο και οι πωλήσεις από mobile συσκευές είναι μεγαλύτερες από την Black Friday. Συνολικά οι online πωλήσεις ήταν 29.3% αυξημένες σε σύγκριση με την greater Black Friday.

Τα δε social network επίσης αύξησαν τις πωλήσεις τους και οι καταναλωτές απευθύνθηκαν στα social networks που είχαν και το 0.56% των πωλήσεων μέσω Cyber Monday και 0.53% στην Black Friday. Ο μεγάλος παίκτης ήταν το Facebook με 86% του social media traffic.

Αλλάζει ο ‘χάρτης’ των πωλήσεων…

Related posts

Google wallet – προβλήματα ασφαλείας…

gadgetfreak
12 years ago

Μετατρέπει την 3G γραμμή της η Wintek για παραγωγή AMOLED…

gadgetfreak
13 years ago

Virtual reality φακοί επαφής με 3D εικόνα…

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version