Μετά από μια πολύ δυνατή Black Friday, τη μεγαλύτερη ημέρα πωλήσεων στις ΗΠΑ, οι online πωλήσεις της επονομαζόμενης Cyber Monday, της Δευτέρας που μας πέρασε δηλαδή, έφερε ηλεκτρονικό τζίρο $1.25 δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ!

Μιλάμε για 22% μεγαλύτερο ποσό από το νούμερο που είχαμε το 2010, ιστορικό ρεκόρ όπως λέει η comScore. Σε διαφορετικές έρευνες IBM και eBay βρήκαν πως οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 33% και 24.6% αυτό το χρόνο αντίστοιχα.

Καταναλωτές τη Δευτέρα δαπάνησαν κατά μέσο όρο $198.26 ανά άτομο, νούμερο ανεβασμένο κατά 2.6% από την Cyber Monday του 2010 όπως είπε η IBΜ. Οι δαπάνεες Shopping κορυφώθηκαν στις 11:05 το πρωί PT/2:05 το απόγευμα και ανέβηκαν ξανά στις βραδυνές ώρες.

Όπως και με την Black Friday, η ίδια ιστορία και στο κομμάτι του mobile. Περισσότεροι από 1 στους 10 χρησιμοποίησαν μια συσκευή mobile για να μπουν στο site του καταστήματος τη Δευτέρα με 6.6% των αγορών έγιναν σε φορητές συσκευές – αύξηση Χ3 από το 2010. Το ίδιο και οι πωλήσεις από mobile συσκευές είναι μεγαλύτερες από την Black Friday. Συνολικά οι online πωλήσεις ήταν 29.3% αυξημένες σε σύγκριση με την greater Black Friday.

Τα δε social network επίσης αύξησαν τις πωλήσεις τους και οι καταναλωτές απευθύνθηκαν στα social networks που είχαν και το 0.56% των πωλήσεων μέσω Cyber Monday και 0.53% στην Black Friday. Ο μεγάλος παίκτης ήταν το Facebook με 86% του social media traffic.

Αλλάζει ο ‘χάρτης’ των πωλήσεων…