Gadgetfreak :: Not Just Tech
mobile / smartphones, tablets / multimedia, tech talk / science

Τα Intel smartphone;

Αν και έχει πολύ καιρό που περιμένουμε για το Intel smartphone, το βασικό είναι η εταιρία να καταφέρει να ετοιμάσει ‘οικονομικά σε χρήση- – low-power chip…

Τώρα η Intel έχει αρχίσει κάποιες επιδείξεις του Atom chip (ονομασία Medfield) σε μια πρότυπη σχεδίαση – smartphone reference design. Είναι το κινητό που είδαμε για 1 δευτερόλεπτο στο IDF keynote και σύμφωνα με το MIT Technology Review, είναι σχεδίαση που δουλεύει και με το λειτουργικό Android Ice Cream Sandwich, aka ICS/Android 4.0. Στα δε tablet φαίνεται πως Intel και ICS είναι, όπως λένε οι δημοσιογράφοι, σωστός σχεδιασμός και “σημαντικά καλύτερος – noticeably better” από τον συνδυασμό ARM+Honeycomb (Android 3.x).

Προφανώς είναι και το Android 4.0 που διορθώνει πολλά από τα προβλήματα του Android 3.x. αλλά και πάλι…

Σε κάθε περίπτωση η Intel στις mobile προσπάθειες της έχει δρόμο ενώ μάλλον επιτέλους η Intel είναι πιο σίγουρη και ο κος Stephen Smith (Αντιπρόεδρος για το τμήμα Intel Architecture Group), λέει πως η τελευταία σχεδίαση κερδίζει τα “…top 3” του ανταγωνισμού σε κατανάλωση. Είπε δε πως μοντέλα επεξεργαστών Intel Medfield αρχιτεκτονικής θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο 1ο μισό του 2012.

Τότε βέβαια και η Qualcomm θα δειγματίζει τη νέα γενιά της, τους next-gen “Krait” τετραπύρηνους ενώ η NVIDIA με το Tegra 3 τετραπύρηνο, θα έχει μπει σε αρκετά προϊόντα.

Η εταιρία έδειξε τη δουλειά της και σε ένα ενδιαφέρον post…

Κάτι είδαμε και σε πρωτότυπες σχεδιάσεις για tablet που όμως δείχνουν εντελώς ‘εκτός’ αγοράς…

Related posts

Mophie Outdoor Juice Pack Plus

gadgetfreak
12 years ago

16nm wafers για τα τσιπάκια του μέλλοντος…

gadgetfreak
10 years ago

Carol Bartz της Yahoo – παραιτήθηκε από το προεδρείο…

gadgetfreak
13 years ago
Exit mobile version