Αν και έχει πολύ καιρό που περιμένουμε για το Intel smartphone, το βασικό είναι η εταιρία να καταφέρει να ετοιμάσει ‘οικονομικά σε χρήση- – low-power chip…

Τώρα η Intel έχει αρχίσει κάποιες επιδείξεις του Atom chip (ονομασία Medfield) σε μια πρότυπη σχεδίαση – smartphone reference design. Είναι το κινητό που είδαμε για 1 δευτερόλεπτο στο IDF keynote και σύμφωνα με το MIT Technology Review, είναι σχεδίαση που δουλεύει και με το λειτουργικό Android Ice Cream Sandwich, aka ICS/Android 4.0. Στα δε tablet φαίνεται πως Intel και ICS είναι, όπως λένε οι δημοσιογράφοι, σωστός σχεδιασμός και “σημαντικά καλύτερος – noticeably better” από τον συνδυασμό ARM+Honeycomb (Android 3.x).

Προφανώς είναι και το Android 4.0 που διορθώνει πολλά από τα προβλήματα του Android 3.x. αλλά και πάλι…

Σε κάθε περίπτωση η Intel στις mobile προσπάθειες της έχει δρόμο ενώ μάλλον επιτέλους η Intel είναι πιο σίγουρη και ο κος Stephen Smith (Αντιπρόεδρος για το τμήμα Intel Architecture Group), λέει πως η τελευταία σχεδίαση κερδίζει τα “…top 3” του ανταγωνισμού σε κατανάλωση. Είπε δε πως μοντέλα επεξεργαστών Intel Medfield αρχιτεκτονικής θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο 1ο μισό του 2012.

Τότε βέβαια και η Qualcomm θα δειγματίζει τη νέα γενιά της, τους next-gen “Krait” τετραπύρηνους ενώ η NVIDIA με το Tegra 3 τετραπύρηνο, θα έχει μπει σε αρκετά προϊόντα.

Η εταιρία έδειξε τη δουλειά της και σε ένα ενδιαφέρον post…

Κάτι είδαμε και σε πρωτότυπες σχεδιάσεις για tablet που όμως δείχνουν εντελώς ‘εκτός’ αγοράς…