Gadgetfreak :: Not Just Tech
iOS World, tablets / multimedia

Λιγότερο κέρδος ανά iPad η Apple…

Μια μελέτη έχουμε ήδη του κόστους hardware ενός 2012 iPad που δείχνει πως τα ‘υλικά’ – Bill of Materials (BOM) είναι στα $310, ένα κόστος ανεβασμένο κατά $34 σε σύγκριση με το κόστος BOM του προηγούμενου iPad.

Ο υπολογισμός δεν λαμβάνει υπόψιν το κόστος του software, διανομής και marketing και δείχνει πως το περιθώριο ‘κέρδους’ της Apple για το νέο iPad όταν αφαιρεθεί το hardware είναι 51%, μείωση από το 57% των πρώτων δύο μοντέλων.

Η ανάλυση έγινε από την UBM TechInsights και δείχνει πως μόνο τέσσερα από τα ‘συστατικά’ έχουν ανεβάσει το κόστος: “higher-resolution display, the newer A5X processor, the LTE radio modem and the expanded battery.”

Ουσιαστικά οι αλλαγές που έκανε η εταιρία ανέβασαν το κόστος με την οθόνη να κοστίζει ακριβότερα κατά $12 ανά μονάδα, τον επεξεργαστή $8 και την μπαταρία και το LTE modem άλλα $7 επιπλέον.

Το 2011 iPad είχε επίσης κατέβει στο 53% και τώρα με την έκπτωση των $100 θα πέσει κι άλλο αλλά λογικά θα ισορροπήσει με το μειωμένο κόστος λόγω παλαιότητας.

Για το iPad 2 το αρχικό BOM ήταν $276.27 και έπεσε στα $248.07.

Tο ποσοστό πάντως υπολογίζεται από την αγορά ως πολύ μεγαλύτερο των συσκευών Android tablet που ΔΕΝ έχουν καταφέρει να πουλήσουν σε μεγάλες ποσότητες και μετά καταφεύγουν σε εκπτώσεις.

Η δε Amazon ακόμη έχει μια μικρή ζημιά για κάθε Fire που πουλά.

Related posts

Με gaming προσπαθεί να δώσει αέρα στο πανί των Windows Phone 7…

gadgetfreak
16 years ago

Lamborghini Android smartphone και tablet – για τη Ρωσία…

gadgetfreak
14 years ago

Samsung – Galaxy Tab S7+

gadgetfreak
6 years ago
Exit mobile version