Gadgetfreak :: Not Just Tech
computing / social media

Intel “Iris” HD 5000

Το τμήμα των καρτών γραφικών που είναι ενσωματωμένες σε μητρική, οι Intel HD επεξεργαστές που είναι ενσωματωμένες στους επεξεργαστές Ivy Bridge και Sandy Bridge ήταν πάντα ανεπαρκείς με τα στάνταρ της αγοράς…

HD-5000-2

Τώρα όμως η εταιρία υπόσχεται πως οι graphics accelerators της θα είναι πιο εντυπωσιακοί με τον πυρήνα “Iris”. Αυτή είναι η κωδική ονομασία του HD 5000 iGP που θα περιλαμβάνεται στη σειρά Haswell και θα βγουν τον Ιούνιο του 2013.

Θα έχουν διπλάσια ταχύτητα σε 3D σε σχέση με τη μονάδα HD 4000 των Ivy Bridge σε laptops και μέχρι Χ3 σε μεγαλύτερες CPUs όπως των desktops. Αυτό σημαίνει διπλάσιε επιδόσεις σε σχέση με τις H-series σε mobile που δουλεύουν σε 47-55W και τριπλάσια στη σειρά R-series desktop (65-84W).

Η δε M-series σε laptop και η K-series σε desktop CPUs θα έχουν επίσης τα τσιπάκια Iris, με την ονομασία Iris pro ενώ τα 15W U Ultrabooks τσιπάκια θα έχουν HD 5000 γραφικά.

Οι δε Iris iGPs θα υποστηρίζουν DirectX 11.1, OpenGL 4 visual rendering, OpenCL 1.2 υπολογιστικά αλλά και “enhanced” 4K έξοδο. Ταυτόχρονα θα έχουμε και triple-monitor/HDTV setups ακόμη και σε collage mode. Καλό.

Related posts

LG UltraWide Monitor 49WL95 + UltraGear Gaming Monitor

gadgetfreak
5 years ago

Retina Adobe Photoshop + Illustrator CS6 update

gadgetfreak
11 years ago

New Vaio line-up: όλοι οι νέοι Vaio σε παρουσίαση…

gadgetfreak
14 years ago
Exit mobile version