Gadgetfreak :: Not Just Tech
gadgets / stuff, iOS World

Apple Watch

Αυτή ΔΕΝ είναι killer βιομηχανικός σχεδιασμός.

Είναι όμως εδώ. Και μένει να δούμε αν είναι το καλύτερο “one more thing” που μπορούσε να δώσει στην αγορά η Apple.

apple-watch-1

Αρχικά το πότε: αρχές του 2015 για ένα ρολόι που η εταιρία πιστεύει πως θα διαλύσει την αγορά ρολογιών των Ελβετών. Γιατί; μα γιατί θα είναι και πολυτελές αφού θα έχεις τρείς διαφορετικές εκδόσεις με τη μια να είναι με χρυσό 18 καρατιών. Πόσο; είναι το ακριβότερο στην αγορά με κόστος 349.

Τι διαφορετικό λοιπόν δίνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Σχεδιαστικά είναι μια κορόνα στο πλάι που θα λειτουργεί μαζί με την οθόνη αφής για να scrollαρεις και να zoomάρεις. Πως δουλεύει το ρολόι; αν έχεις iPhone έχεις messaging, απαντάς σε κλήσεις ενώ ενώ με αισθητήρες σε παρακολουθεί.

Πίσω από το interface ο Ive, ενώ η οθόνη υπόσχεται ανάλυση Retina και κάποιας μορφής απτική χρήση με κάτι που ονομάζεται Force Touch. Υπάρχει ηχείο, και επεξεργαστικό κύκλωμα που ονομάζεται S1 SiP (System in Package). Φυσικά έχει Wi-Fi 802.11b/g και Bluetooth 4.0 ενώ όπως σε πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού αλλάζεις λουράκια και faces.

Σε τρία μοντέλα…

Το Apple Watch θα έχει τρία στιλ: Apple Watch, Apple Watch Sport, με sweat-resistant λουράκι και το Apple Watch Edition με 18 καράτια χρυσό. Θα βγει και σε δύο διαστάσεις: 38 mm ή 42 mm για την κάσα ενώ είναι customisable με αλλαγή straps.

Στόχος δεν είναι να αποτελέσει ένα social smartwatch με λειτουργίες για να μπορείς να ‘μοιράζεσαι’ με άλλους συναισθήματα.

Πότε; αρχές του 2015 για 349 δολάρια και άρα euros ενώ δουλεύει μόνο με iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus.

Η Apple βέβαια ΔΕΝ μας είπε κάποια πράγματα: το πότε θα είναι εκεί έξω, την αυτονομία το ΜΕΓΑ θέμα με τα smartwatches και το κόστος για τα λουράκια.

Δείτε και τη σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Και άλλο info αν ενθουσιαστήκατε.

Related posts

Το gadget το λάτρη του κρασιού…

gadgetfreak
10 years ago

CES 2016 – Extra BASS by Sony

gadgetfreak
8 years ago

VANDEYK VDX cyclocross bike

gadgetfreak
10 years ago
Exit mobile version