Αυτή ΔΕΝ είναι killer βιομηχανικός σχεδιασμός.

Είναι όμως εδώ. Και μένει να δούμε αν είναι το καλύτερο “one more thing” που μπορούσε να δώσει στην αγορά η Apple.

apple-watch-1

Αρχικά το πότε: αρχές του 2015 για ένα ρολόι που η εταιρία πιστεύει πως θα διαλύσει την αγορά ρολογιών των Ελβετών. Γιατί; μα γιατί θα είναι και πολυτελές αφού θα έχεις τρείς διαφορετικές εκδόσεις με τη μια να είναι με χρυσό 18 καρατιών. Πόσο; είναι το ακριβότερο στην αγορά με κόστος 349.

applew05

Τι διαφορετικό λοιπόν δίνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Σχεδιαστικά είναι μια κορόνα στο πλάι που θα λειτουργεί μαζί με την οθόνη αφής για να scrollαρεις και να zoomάρεις. Πως δουλεύει το ρολόι; αν έχεις iPhone έχεις messaging, απαντάς σε κλήσεις ενώ ενώ με αισθητήρες σε παρακολουθεί.

Πίσω από το interface ο Ive, ενώ η οθόνη υπόσχεται ανάλυση Retina και κάποιας μορφής απτική χρήση με κάτι που ονομάζεται Force Touch. Υπάρχει ηχείο, και επεξεργαστικό κύκλωμα που ονομάζεται S1 SiP (System in Package). Φυσικά έχει Wi-Fi 802.11b/g και Bluetooth 4.0 ενώ όπως σε πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού αλλάζεις λουράκια και faces.

Σε τρία μοντέλα…

Το Apple Watch θα έχει τρία στιλ: Apple Watch, Apple Watch Sport, με sweat-resistant λουράκι και το Apple Watch Edition με 18 καράτια χρυσό. Θα βγει και σε δύο διαστάσεις: 38 mm ή 42 mm για την κάσα ενώ είναι customisable με αλλαγή straps.

Στόχος δεν είναι να αποτελέσει ένα social smartwatch με λειτουργίες για να μπορείς να ‘μοιράζεσαι’ με άλλους συναισθήματα.

Πότε; αρχές του 2015 για 349 δολάρια και άρα euros ενώ δουλεύει μόνο με iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus.

applew06

applew07

Η Apple βέβαια ΔΕΝ μας είπε κάποια πράγματα: το πότε θα είναι εκεί έξω, την αυτονομία το ΜΕΓΑ θέμα με τα smartwatches και το κόστος για τα λουράκια.

Δείτε και τη σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

tech_applewatchgraphic970b

Και άλλο info αν ενθουσιαστήκατε.

applew08

applew09

apple-watch-side