Gadgetfreak :: Not Just Tech
gaming / fun, tech talk / science

3 Δισεκατομμύρια παίζουν videogames

Δεν είναι και πολύ περίεργο που οι στατιστικές δείχνουν πως εδώ και στην εποχή της καραντίνας της COVID-19 οι άνθρωποι αναζήτησαν στην καραντίνα διασκέδαση. Μια νέα στατιστική τώρα δείχνει πως το κοινό είναι…

…πλέον τεράστιο. Σύμφωνα με την έρευνα της DFC Intelligence, μια εταιρία ειδική στα δεδομένα -industry data specialist, εκεί έξω υπάρχουν 3.1 δισεκατομμύρια ειδικοί στα videogame. Αυτά στο μέσο του 2020. Κάτι που σημαίνει το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην Ασία υπάρχει το μεγαλύτερο κοινό του gaming, μιλάμε για 1.42 δις, ενώ δεύτερη ήπειρος είναι η Ευρώπη με 668 εκατομμύρια και μετά είναι η Λατινή Αμερική και η Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με την αναφορά οι καταναλωτές του gaming αυξάνονται στα smartphones και είναι το μισό του κοινού. Για αυτό και η Microsoft είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό πως πάνω από 100 Xbox games θα είναι διαθέσιμα για κινητά.

Οι PC gamers είναι ένα μεγάλο ποσοστό με 1.5 δις να παίζουν σε PC, κάτι που σημαίνει πως είναι το 48% των παικτών game. Όσο για τις κονσόλες είναι μόλις το 8% αν και είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα.

Από την άλλη στον τομέα Virtual Πραγματικότητας, η Sony έχει ετοιμάσει μια next-gen VR συσκευή. Η μόνη που πέτυχε κάτι.

Related posts

Sim City 2013 – επιβεβαίωση και νέο trailer…

gadgetfreak
12 years ago

Φήμη: η Electronic Arts αγοράζει την ohai για να κινηθεί στο social gaming…

gadgetfreak
13 years ago

Assassin’s Creed Unity Time Anomaly – το πετυχημένο franchise πάει 2ο ΠΠ…

gadgetfreak
10 years ago
Exit mobile version