Δεν είναι και πολύ περίεργο που οι στατιστικές δείχνουν πως εδώ και στην εποχή της καραντίνας της COVID-19 οι άνθρωποι αναζήτησαν στην καραντίνα διασκέδαση. Μια νέα στατιστική τώρα δείχνει πως το κοινό είναι…

…πλέον τεράστιο. Σύμφωνα με την έρευνα της DFC Intelligence, μια εταιρία ειδική στα δεδομένα -industry data specialist, εκεί έξω υπάρχουν 3.1 δισεκατομμύρια ειδικοί στα videogame. Αυτά στο μέσο του 2020. Κάτι που σημαίνει το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην Ασία υπάρχει το μεγαλύτερο κοινό του gaming, μιλάμε για 1.42 δις, ενώ δεύτερη ήπειρος είναι η Ευρώπη με 668 εκατομμύρια και μετά είναι η Λατινή Αμερική και η Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με την αναφορά οι καταναλωτές του gaming αυξάνονται στα smartphones και είναι το μισό του κοινού. Για αυτό και η Microsoft είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό πως πάνω από 100 Xbox games θα είναι διαθέσιμα για κινητά.

Οι PC gamers είναι ένα μεγάλο ποσοστό με 1.5 δις να παίζουν σε PC, κάτι που σημαίνει πως είναι το 48% των παικτών game. Όσο για τις κονσόλες είναι μόλις το 8% αν και είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα.

Από την άλλη στον τομέα Virtual Πραγματικότητας, η Sony έχει ετοιμάσει μια next-gen VR συσκευή. Η μόνη που πέτυχε κάτι.