Gadgetfreak :: Not Just Tech
ecotech / electric, futuristas / iDea, transport / concept

Zoox Self-Driving Cars

Αυτή την εβδομάδα η εταιρία αυτόνομων οχημάτων Zoox που αγοράστηκε από την Amazon για $1.2 δις το περασμένο καλοκαίρ, εμφάνισε το πρώτο της robotaxi. Το σχέδιο…

…είναι σε εξέλιξη τα τελευταία έξι χρόνια και χρησιμοποιεί έναν μάλλον συνηθισμένο σχεδιασμό… τοστιέρας που πολλές εταιρίες έχουν επιλέξει για τέτοια ρομποχήματα τα τελευταία χρόνια.

Είναι λοιπόν ο… μεγάλος κύβος η λύση για αυτή την κατηγορία; “We’ve made the decision to maximize the interior space and minimize the exterior space,” είπε στο Wired ο κ.Jesse Levinson, συνιδρυτής και chief technology officer της εταιρίας.

Τέτοια οχήματα οι δημιουργοί πιστεύουν πως θα βγουν στην κυκλοφορία με τη μορφή “καλώ-επιβαίνω” (ride-hail) σε δίκτυα στο Las Vegas και το San Francisco.

Ηλεκτρικά, με 16 ώρες για κάθε φόρτιση και τέσσερα άτομα επιβαίνοντες, τα pod αυτά καθώς είναι τετράγωνα χωρούν και τους επιβάτες αλλά και πακέτα με τον καλύτερο τρόπο. Η Zoox για την ώρα επιμένει πως προτεραιότητα είναι οι άνθρωποι αλλά με τέτοια μαμά εταιρία πιάνετε που πάει το πράγμα…

Related posts

BMW R1200GS Adventure

gadgetfreak
11 years ago

LaFerrari vs. Porsche 918 vs. McLaren P1 – Top Gear

gadgetfreak
9 years ago

Jeep 2012 Grand Cherokee concept

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version