Αυτή την εβδομάδα η εταιρία αυτόνομων οχημάτων Zoox που αγοράστηκε από την Amazon για $1.2 δις το περασμένο καλοκαίρ, εμφάνισε το πρώτο της robotaxi. Το σχέδιο…

…είναι σε εξέλιξη τα τελευταία έξι χρόνια και χρησιμοποιεί έναν μάλλον συνηθισμένο σχεδιασμό… τοστιέρας που πολλές εταιρίες έχουν επιλέξει για τέτοια ρομποχήματα τα τελευταία χρόνια.

Είναι λοιπόν ο… μεγάλος κύβος η λύση για αυτή την κατηγορία; “We’ve made the decision to maximize the interior space and minimize the exterior space,” είπε στο Wired ο κ.Jesse Levinson, συνιδρυτής και chief technology officer της εταιρίας.

Τέτοια οχήματα οι δημιουργοί πιστεύουν πως θα βγουν στην κυκλοφορία με τη μορφή “καλώ-επιβαίνω” (ride-hail) σε δίκτυα στο Las Vegas και το San Francisco.

Ηλεκτρικά, με 16 ώρες για κάθε φόρτιση και τέσσερα άτομα επιβαίνοντες, τα pod αυτά καθώς είναι τετράγωνα χωρούν και τους επιβάτες αλλά και πακέτα με τον καλύτερο τρόπο. Η Zoox για την ώρα επιμένει πως προτεραιότητα είναι οι άνθρωποι αλλά με τέτοια μαμά εταιρία πιάνετε που πάει το πράγμα…