Gadgetfreak :: Not Just Tech
military / aviation, tech talk / science, transport / concept

Αποκάλυψη – το Defiant-X των Sikorsky, Boeing για τον διαγωνισμό FLRAA

Αυτή είναι πλέον και επίσημα η πρόταση των δύο κολοσσών για ένα τεράστιας σημασίας διαγωνισμό. Το όνομα του είναι Defiant-X και είναι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο των…

…Sikorsky και Boeing που φαίνεται πως είναι η ‘τελική’ σχεδίαση με την οποία θα συμμετέχουν στον FLRAA, τον διαγωνισμό Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) δηλαδή που θα φέρει σε μια δεκαετία περίπου τον αντικαταστάτη των UH-60 σε υπηρεσία.

Μια πιο ‘αεροδυναμική’ και stealth έκδοση του πρωτοτύπου SB1 Defiant που σήμερα δοκιμάζεται και έχει μεγάλο αντίπαλο το Bell V-280 Valor.

Ο διαγωνισμός FLRAA είναι μεν τεράστιος αλλά είναι μόλις ένα ΤΜΗΜΑ του διαγωνισμού Future Vertical Lift που θα γεννήσει από ελικόπτερα αναγνώρισης, μέχρι επιθετικά, μεταφοράς και mini-drone. Για τον συγκεκριμένο πάντως οι δύο εταιρίες έχουν πάρει συμβόλαιο για να ετοιμάζουν τις κατασκευές τους, τα αεροχήματα δοκιμών που ονομάζονται Joint Multi-Role Tech Demonstrators.

Πέρα από τα πρωτότυπα πάντως, οι δύο εταιρίες έχουν σε δοκιμές στο πλαίσιο των συμβολαίων Competitive Demonstration & Risk Reduction (CDRR) πολλές κατασκευές και δοκιμές ώστε όταν πάρει η μια εταιρία το συμβόλαιο να είναι πολύ πιο έτοιμη για παραγωγή σε σχέση με το παρελθόν και άλλα πρότζεκτ

Related posts

Το 6ης Γενιάς μαχητικό Tempest

gadgetfreak
6 years ago

Βραζιλία: ένα ‘βίντεοκλαμπ’ με USB…

gadgetfreak
13 years ago

Intel – θα επενδύσει στο WiMAX και το 2012

gadgetfreak
12 years ago
Exit mobile version