Αυτή είναι πλέον και επίσημα η πρόταση των δύο κολοσσών για ένα τεράστιας σημασίας διαγωνισμό. Το όνομα του είναι Defiant-X και είναι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο των…

…Sikorsky και Boeing που φαίνεται πως είναι η ‘τελική’ σχεδίαση με την οποία θα συμμετέχουν στον FLRAA, τον διαγωνισμό Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) δηλαδή που θα φέρει σε μια δεκαετία περίπου τον αντικαταστάτη των UH-60 σε υπηρεσία.

Μια πιο ‘αεροδυναμική’ και stealth έκδοση του πρωτοτύπου SB1 Defiant που σήμερα δοκιμάζεται και έχει μεγάλο αντίπαλο το Bell V-280 Valor.

Ο διαγωνισμός FLRAA είναι μεν τεράστιος αλλά είναι μόλις ένα ΤΜΗΜΑ του διαγωνισμού Future Vertical Lift που θα γεννήσει από ελικόπτερα αναγνώρισης, μέχρι επιθετικά, μεταφοράς και mini-drone. Για τον συγκεκριμένο πάντως οι δύο εταιρίες έχουν πάρει συμβόλαιο για να ετοιμάζουν τις κατασκευές τους, τα αεροχήματα δοκιμών που ονομάζονται Joint Multi-Role Tech Demonstrators.

Πέρα από τα πρωτότυπα πάντως, οι δύο εταιρίες έχουν σε δοκιμές στο πλαίσιο των συμβολαίων Competitive Demonstration & Risk Reduction (CDRR) πολλές κατασκευές και δοκιμές ώστε όταν πάρει η μια εταιρία το συμβόλαιο να είναι πολύ πιο έτοιμη για παραγωγή σε σχέση με το παρελθόν και άλλα πρότζεκτ