Gadgetfreak :: Not Just Tech
space talk, tech talk / science

Αποστολή NASA Artemis 1

Νέα προβλήματα στη δεύτερη απόπειρα εκτόξευσης με μια νέα, τη χθεσινή, αναβολή για την Αποστολής Artemis 1. Τελικά ο τεράστιος πυραυλικός φορέας δεν έφυγε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Η αιτία όπως έχει μαθευτεί είναι διαρροή σε αγωγό τροφοδοσίας καυσίμου. Η ματαίωση για…

…αυτό το λόγο σε χρόνο T-2 ώρες, 28 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα αποφασίστηκε καθώς έγινε προσπάθεια επιδιόρθωσης της διαρροής υδρογόνου μέσω της αυξομείωσης της πίεσης χωρίς αποτέλεσμα.

Η NASA έχει προγραμματίσει να δοκιμάσει τον πυραυλικού φορέα SLS μαζί με το Orion και πρέπει να αποφασίσει μετά την εάν η επισκευή θα γίνει επί τόπου στην εξέδρα εκτόξευσης. Αν όχι θα ο πύραυλος πρέπει να μεταφερθεί ξανά στο Κτίριο Συναρμολόγησης Οχημάτων-VAB (Vehicle Assembly Building) και να υπάρξει φυσικά μεγάλη καθυστέρηση.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί η εκφόρτωση των καυσίμων ώστε να γίνει η επισκευή στους αγωγούς κάτι ιδιαίτερα περίπλοκο.

Η Διαστημική Υπηρεσία έχει ένα νέο «παράθυρο εκτόξευση» για τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, με ένα επόμενο να είναι αυτό τις 17 Οκτωβρίου.

Αν χρειαστεί το SLS μεταφερθεί στο μεταφερθεί ξανά στο Κτίριο Συναρμολόγησης Οχημάτων το πρόγραμμα πάει για τα τέλη του Οκτωβρίου.

Related posts

Έτοιμο για το τελευταίο του διαστημικό ταξίδι το Endeavour…

gadgetfreak
13 years ago

Έκθεση FPD: To έγχρωμο ePaper με την ονομασία ‘Triton’ ανακοίνωσε η E Ink…

gadgetfreak
13 years ago

Voxel8 – το μηχανάκι για 3D-printed ηλεκτρονικά…

gadgetfreak
9 years ago
Exit mobile version