“Θα σας δώσουμε ένα κινητό τηλέφωνο… άλλωστε από χρήμα, υπάρχει να φάνε και οι κότες..”

Κάπως έτσι θα μπορούσε να πει η Microsoft που μετά από ένα δυνατό πρώτο τρίμηνο το 2010 και 25% αύξηση στα έσοδα είδε τον τζίρο της στα $16.2 δις χάρη σε δυνατές πωλήσεις των Windows 7, Office 2010 καιο Xbox 360.

Καθώς λοιπόν, όπως κάθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της, η Microsoft αντιλήφθηκε πως δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς τους ανθρώπους της που έχουν αναπτύξει και διαθέσει αυτά τα προϊόντα, αποφάσισε να τους δώσει κάτι σε αντάλλαγμα…

Σε μια κουβέντα με το Network World, ο mr Windows Phone, υψηλού επιπέδου στέλεχος, κος Guy Gilbert επιεβεβαίωσε πως “κάθε υπάλληλος της Microsoft θα λάβει από ένα Windows Phone 7 κινητό τηλέφωνο.” Το Network World σημειώνει πως είναι πιθανό η εταιρία να αναλάβει και τις υπηρεσίες data για τα τηλέφωνα.

Ο Gilbert φυσικά σημείωσε πως καθώς δεν είναι στο 100% η χρήση των Windows-βασισμένων smartphone στα campus της εταιρίας, αυτό θα πετύχει και αυτό τον στόχο.

Το μόνο άγνωστο είναι το ποια κινητά Phone 7 θα δωθούν με σχέδια από Samsung, LG και HTC να είναι στις επιλογές.

Φυσικά η εταιρία αποκτά και 89.000 testers και… ευαγγελιστές σε χιλιάδες οικογένειες και παρέες ενώ θα τα βάλει και στα εταιρικά έξοδα.

Με έναν σμπάρο…