Μια σπάνια εμπειρία, μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε μαζί μας το πιο εντυπωσιακό tour de force τεχνολογίας που έχουμε δει παγκοσμίως σε οποιοδήποτε μαχητικό αεροσκάφος: περιήγηση και πτήση με τον simulator που η εταιρία Lockheed Martin έφερε σε ελληνικό έδαφος.

Εδώ έχουμε μια πρώτη… βόλτα που σας κάνουμε μέσα στο πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πιλοτήριο του F-35 JSF. Το τι κάνει το μαχητικό αυτό απλά δεν περιγράφεται…

Το πιλοτήριο που συνδυάζεται με το ειδικό σκοπευτικό κράνους ονομάζεται Panoramic Cockpit Display και ‘παραδίδει’ όλες τις πληροφορίες στον πιλότο με αφή και απίστευτες δυνατότητες αλλαγών στην παρουσίαση. Το κύριο: μέσα στο πιλοτήριο γίνετια μια πλήρης ενσωμάτωση ΚΑΘΕ πληροφορίας: από τα ραντάρ και τους αισθητήρες του ίδιου του αεροσκάφους μέχρι πληροφορίες από δορυφόρους, αισθητήρες εδάφους, από ειδικές δυνάμεις, AWACS.

Το συμβόλαιο για το συγκεκριμένο κόκπιτ κέρδισε η εταιρία L-3 Communications με την θυγατρική της L-3 Display Systems το 2005. Το όλο Panoramic Cockpit Display είναι συμβατό με το F-35 Operational Flight Program software που ανέπτυξε η Lockheed Martin Aeronautics και αφορά υψηλής ευκρίνειας, υψηλής φωτεινότητας, συμβατές με Κυάλια Νυχτερινής Όρασης 20”x 8” active matrix οθόνες υγρών κρυστάλλων και ένα πολλαπλής ασφάλειας υπολογιστή που τους ελέγχει. Είναι στην ουσία δύο οθόνες η μια δίπλα στην άλλη που διαιρούνται και άρα γίνεται να επιλέξεις τέσσερα διαφορετά ‘μοντέλα’ παρουσίασης των πληροφοριών. Στις δύο παρουσιάσεις που παρακολουθήσαμε είδαμε να έχουν απίστευτη ευκρίνεια και ταχύτατη αλλαγή παρουσίασης.

Πολύ απλά ο πιλότος είναι ένας Απόλυτος Άρχοντας που με τα δύο χειριστήρια επιλέγει σε κατάσταση… χλιδής χωρίς επιλογείς και κάθε λογλης κουμπιά να πετύχει τον οποιονδήποτε στόχο…

War (as a) Game…

Αύριο δείτε το βίντεο από την πτήση μας με το πιο εξελιγμένο οπλικό σύστημα εναέριας μάχης που έχει δημιουργηθεί…