Σύμφωνα με νέο post στο Barron’s, η Nvidia έχει πάρει μια μεγάλη δουλειά για τα Tegra 2 τσιπάκια της από τη Samsung. Βέβαια ακόμη κρατάμε αποστάσεις…

Το Barron μίλησε για αναφορά αναλυτή της Citigroup τον κον Glen Yeung που είπε πως έρευνα της Citigroup “υπονοεί” πως η Samsung έχει βάλει μεγάλη παραγγελία για Tegra 2 τσιπ με παράδοση στο πρώτο μισό του 2011.

Η αξία της παραγγελίας υπολογίζεται στα $250 με $350 εκατομμύρια που ακούγονται.. πολλά να σκεφτεί κανείς πως το προβλεπόμενο έσοδο της Nvidia από την σειρά Tegra θα φτάσει τα $100 εκατομμύρια στα μέσα του 2011. Άρα το $250 με $350 για τη δουλειά Samsung σε πρώτο και 2ο τρίμηνο του 2011 φαίνονται πολλά.

Σε κάθε περίπτωση αναλυτές συγκλίνουν πως μια τέτοια δουλειά ‘μιλάει’ για το επόμενο Galaxy Tab – παρόμοιες αναφορές γίνονται και από το αξιόπιστο Tom’s Hardware που μιλά για “..αρκετά από τα νέα της προϊόντα”. Αν σκεφτεί κανείς βέβαια πως ο Hummingbird επεξεργαστής και ο επερχόμενος Orion, ένας dual-core 1GHz έχουν θεωρηθεί επιτυχίες από την εταιρία, όλα αυτά έχουν ενδιαφέρον.

Τόσα εκατομμύρια δολάρια για Tegra 2 είναι πολλά εκατομμύρια τεμάχια. Εκτός αν θέλουν αν είναι ‘εξασφαλισμένοι’ σε περίπτωση ζήτησης οι Κορεάτες. Χμμμ….