Δεν έχουν περάσει και πολλές ώρες από την πολυαναμενόμενη παρουσίαση της Google.

Μιλάμε φυσικά για το Android Honeycomb, τη νέα έκδοση του ‘φορητού’ λειτουργικού συστήματος που όπως έχουμε πει είναι – επιτέλους- εστιασμένο στα tablets. Λίγα είναι τα νέα αφού έχουμε δει τα πιο πολλά χαρακτηριστικά από διαρροές ήδη αλλά η ομάδα πίσω από το λειτουργικό έδειξε σε τελική μορφή μερικά από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Honeycomb όπως τα widgets και μια βελτιωμένη 3D rendering ‘μηχανή’ για τα χαρακτηριστικά.

Όσο για το πως είναι πραγματικά στη χρήση το νέο λειτουργικό, όπως θα δείτε κάποιοι… επιμένοντας πήραν στα χέρια τους ένα Motorola Xoom και άρα μπορούμε να έχουμε μια ιδέα…

Από τις βασικές αλλαγές είναι πως δεν υπάρχουν ‘κανονικά’ hardware κουμπιά και για παράδειγμα για να έχεις πρόσβαση στο Μενού πηγαίνεις στο ‘Action Bar’, στοιχείο του λειτουργικού στην κορυφή της οθόνης. Αν είστε στον tablet browser (βασίζεται στον Google Chrome) θα δείτε τα ανοιχτά σας tabs.

Υπάρχει εφαρμογή για να κάνεις μοντάζ σε ταινία ενώ γενικά ο… πρωταγωνιστής είναι το Action Bar που αλλάζει δυναμικά με βάση το τι κάνεις σε μια εφαρμογή.

Στις πιο πολλές εφαρμογές περιλαμβάνεται ένα κουμπί Settings δεξιά στο Action Bar, σε γενικές γραμμές όμως οι developers έχουν πλήρη έλεγχο για το τι εμφανίζεται στο Action Bar – ελευθερία που σε πολλούς θα αρέσει…

Εξαιρετικά γρήγορο το Gmail, κανονικό copy/paste, γρήγορο στη λειτουργία αλλά, σίγουρα, ένα ‘κλικ’ πιο πολύπλοκη στη χρήση από ένα iPad, ένα tablet με 3.0 λειτουργικό έχει πλέον βρει το σωστό… ταίρι.

Και τώρα στην tabletμάχη του 2011!