Κάτω από τον κωδικό S1 θα δούμε το πρώτο tablet από τη Sony. Σύμφωνα όμως με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του gadgetfreak.gr τα μοντέλα θα είναι δύο!

Η Μεγάλη Ιαπωνική ντίβα των ηλεκτρονικών θα εκμεταλλευτεί τις ιδιαίτερα θετικές πωλήσεις των Vaio που δε προλαβαίνει να κατασκευάζει για να φέρει τα πρώτα της tablet. Και όπως έχουμε πει οι Ιάπωνες έχουν υψηλούς στόχους…

Οι πρώτοι ψίθυροι έχουν ξεκινήσει και ήδη από το περασμένο φθινόπωρο όπως λένε πηγές από την εταιρία υπάρχουν δείγματα των μηχανημάτων που ουσιαστικά ‘περίμεναν’ την ωρίμανση του λειτουργικού. Η Sony φαίνεται να έχει στα σκαριά ένα Sony tablet στις 9.4” με κωδικό S1 και ένα στις 10.1”.

Το Android-powered tablet ετοιμάζεται από το τμήμα VAIO αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα έχει και το brand VAIO. Η Sony θα συμπεριλάβει στα μοντέλα και δικά της UI στοιχεία με το tablet να έχει ‘πόρτα’ και για τις υπηρεσίες του Qriocity, το Sony ‘όπλο’ για μουσική, παιχνίδια, ebooks και βίντεο που έχει λανσαριστεί και στην Ευρώπη. Το tablet θα έρχεται προ-φορτωμένο με PS One παιχνίδια (!!), ένα Brava Media Remote και PlayStation “…ενσωμάτωση”, ότι και να σημαίνει αυτό.

Σας αποκαλούπτουμε τα μυστικά της σχεδίασης…

Το ένα από τα δύο μοντέλα θα είναι… κάτι σαν sliding tablet – σχεδίαση “wrap”, και θα μοιάζει με περιοδικό ή σημειωματάριο… Η σχεδίαση θα δίνει, λένε, πιο σωστή γωνία θέασης και θα μπορείς να πληκτρολογήσεις με αφή ενώ η χρήση με ένα χέρι θα είναι πιο απλή. Επιπλέον… -κρατηθείτε φαν της πληκτρολόγησης, θα υπάρχει και μοντέλο με κανονικό πληκτρολόγιο που θα ‘σέρνεται’ από κάτω!

Το tablet θα έχει βάρος και μέγεθος όπως το iPad αλλά θα το νιώθεις πιο ελαφρύ αφού θα μεταφέρεται πιο σωστά το βάρος στο χέρι του χρήστη. Η οθόνη θα έχει – μάλλον, ανάλυση 1.280 x 800 pixel με οθόνη Gorilla – αντοχής και άρα ελαφριά και… άθραυστη, ενώ μέσα αυτή τη στιγμή υπάρχει Tegra 2 τσιπ και USB θύρα.

Η Wi-Fi-only έκδοση του S1 θα είναι στα λεφτά του iPad – περίπου $599, και το πρώτο μοντέλο θα βγει στην αγορά τον Σεπτέμβριο!

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για περισσότερα…