… ισχυρίζεται η Intel που ήδη συζητά με τους συνεταίρους της για την επόμενη γενιά επεξεργαστών της. Είναι οι επονομαζόμενοι Ivy Bridge επεξεργαστές που θα κατασκευάζονται στα 22 νανόμετρα.

Η εταιρία δίνει μια πρώτη ιδέα για τις επιδόσεις τους και ένα από τα – λογικά…, πράγματα που είπε είναι πως ο 22nm επεξεργαστής θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και παρόμοια θερμικά χαρακτηριστικά.

Η Intel λέει στους συνεργάτες της πως θα πρέπει να περιμένουν κάπου 20% βελτίωση στις επιδόσεις σε σύγκριση με τα σημερινά… ‘φρέσκα’ μοντέλα επεξεργαστών Sandy Bridge. Ουσιαστικά το ίδιο κέρδος που είχαμε όταν πήγαμε στους Sandy Bridge από τους Nehalem επεξεργαστές.

Θα έχουμε σμίκρυνση από την 32nm Sandy Bridge αρχιτεκτονική καθώς η Intel πάντα ακολουθεί τον ασφαλή δρόμο στις βελτιώσεις.

Το 22nm Ivy Bridge όμως θα έχει και βελτιωμένη αρχιτεκτονική ενώ οι Ivy Bridge επεξεργαστές θα ανταγωνιστούν του Bulldozer και Llano της AMD.

Τα Ivy Bridge θα είναι τα πρώτα τσιπ με DirectX 11 δυνατότητες από την Intel και θα φέρουν και υποστήριξη για PCI Express 3.0. Η Intel μιλά για 30% καλύτερα γραφικά σε σύγκριση με τη Sandy Bridge σειρά. Με την κάρτα γραφικών που θα είναι πάνω στο τσιπ (on-chip GPU) θα μπορεί να έχει κανείς ανεξάρτητες οθόνες και μέχρι τρεις από αυτές, HDMI 1.4 και πιο απλή αποκωδικοποίηση…

Το Ivy Bridge θα υιοθετεί τα Panther Point chipset, με native υποστήριξη για USB 3.0. Ο συνδυασμός των Panther Point και Ivy Bridge δημιουργεί την πλατφόρμα “Maho Bay” για desktop PC: θα είναι οι υπολογιστές του 2012.

Τα Intel Ivy Bridge δε, δουλεύουν με τις μητρικές H67 και P67 και ταιριάζουν με desktop και φορητά τμήματα….