Πανικός με την όλη ιστορία της τεχνολογίας Cloud (αυτό το… μυστηριώδες και πιασάρικο όνομα για τους απομακρυσμένους servers) που είναι όλο και πιο… τρέντι! Ήδη από την CES 2011 είδαμε εταιρίες όπως η Iomega με την δική της Personal Cloud Solution.

Τώρα και η Hitachi μπαίνει στο… κόλπο με την ανακοίνωση του εικονιζόμενου Hitachi Touro. Είναι μια οικογένεια που περιλαμβάνει τις λύσεις Pro Desktop και Pro Mobile. Και οι δύο αφορούν εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που συνδυάζονται με μια υπηρεσία cloud…

Η νέα προσθήκη στη σειρά των λύσεων Hitachi backup έχει σαν στόχο από τον Ιάπωνα να προσφέρει και μια τοπική backup και μια cloud λύση. Υπάρχουν δύο επίπεδα προστασίας. Η ιδέα είναι πως τα cloud backup είναι πολύ ανθεκτικά και επιτρέπουν να υπάρξει επιβίωση από κλοπή, πλημμύρα ή φωτιά.

Ουσιαστικά η εταιρία σου λέει: “σου παρέχω και τοπικό backups, αλλά cloud λύση ώστε να υπάρχει η μέγιστη πιθανότητα “επιβίωσης” για τα δεδομένα. Για το Hitachi Touro έχεις cloud δεδομένα με μέγεθος 3GB ενώ αν πληρώσεις έχεις μέχρι και 250GB χώρο..