Το όνομα του νόμου είναι Protect IP Act. και ετοιμάζεται για να προστατεύσει το… Hollywood!

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να προστατευτεί η βιομηχανία του Θεάματος η αμερικανική πολιτική σκηνή έχει σκοπό να ετοιμάσει το Protect IP Act. Είναι ένα νομοσχέδιο που έχει σαν στόχο να δίνει σε όσους έχουν δικαιώματα χρήσης (copyright) την ισχύ να ακυρώνουν την πρόσβαση στα λεγόμενα ‘άναρχα site’ – rogue sites.

Τα σώματα ασφαλείας θα μπορούν να ‘καταλάβουν’ domain, να μπλοκάρουν block ISP και να λογοκρίνουν μηχανές αναζήτησης. Ακόμη και η χρηματοδότηση σε sites που η βιομηχανία του θεάματος θεωρεί πως είναι εμπλεκόμενα σε ‘παράνομες’ ενέργειες θα μπορεί η βιομηχανία…

Λογοκρισία σοκ..

Σε μια κίνηση λογοκρισίας που κάνει ακόμη και την Κίνα να… ωχριά, όπως λέει το fudzilla, ήδη οι κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης είναι εντυπωσιακά σκληρές. Ήδη περισσότερα από 100 domain ονόματα έχει κλείσει καθώς κατηγορήθηκαν πως καταστρατηγούσαν τα δικαιώματα…

Αλλά το Protect IP Act θα δώσει πλήρη έλεγχο στην βιομηχανία του Κινηματογράφου και της Μουσικής να ‘δίνει’ άμεσα τα websites κατευθείαν τα οποία έχει βάλει στόχο. Αντί να γίνεται νομική αναζήτηση για αυτόν που έχει κάνει την καταχώριση ή τον ιδιοκτήτη του domain, τα σώματα ασφαλείας θα ‘χτυπούν’ κατευθείαν στο site.

Αν ένα domain δεν είναι εγγεγραμμένο ή έχει έδρα εταιρία στις ΗΠΑ, οι αρχές μπορούν να διατάξουν τις μηχανές αναζήτησης να αφαιρέσουν το website από τα αποτελέσματα αναζήτησης και να διατάξουν τις ISPs να μπλοκάρουν το website!

Όπως είναι σήμερα ο νόμος, για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται διαταγή από δικαστήριο για να αποτραπεί η πληρωμή σε provider πληρωμής και δίκτυα διαφήμισης να κάνουν δουλειά.

USA = China;