Η υπηρεσία microblogging Twitter όπως αναφέρεται έχει αγοράσει το Tweetdeck, μια client πλατφόρμα που είναι δημοφιλής ανάμεσα στους Tweeters, προς $40m εκατομμύρια…

Η συμφωνία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις εταιρίες αλλά το CNN – χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του – αναφέρει πως η ‘δουλειά’ έχει κλείσει και το Τwitter έχει αγοράσει το Tweetdeck, τη δημοφιλή client πλατφόρμα για το παραπάνω ποσό.

Η συμφωνία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις εταιρίες αλλά το CNN λέει πως η συμφωνία υπεγράφη χθες. Η τιμή πάντως των $40 εκατομμυρίων για το Tweetdeck είναι στο κάτω άκρο της αναμενόμενης τιμής: αναλυτές εκτιμούν πως μπορούσε να πουληθεί ακόμη και $50 εκατομμύρια.

Το Τwitter έχει κάνει και άλλες αγορές το τελευταίο διάστημα με σκοπό να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο από τη βάση τους πιο… στέρεα στο ‘μαγαζί’.

Η εταιρία αγόρασε και το Tweetie τον περασμένο χρόνο για να φέρει πιο κοντά το iPhone και συνεργάζεται με το δημοφιλές add-on TwitPic.

Τον περασμένο Φεβρουάριο αναφέρθηκε πως η UberMedia, που είναι ιδιοκτήτρια άλλων Twitter apps, ίσως αγοράσει το Tweetdeck, αλλά η συμφωνία δεν έκλεισε.