Το Geek.com είχε την ευκαιρία να ρίξει μια ματιά στη next-generation Google TV και αυτό με τη βοήθεια του set-top box που έφτασε στους developers…

Από τον Απρίλιο ακούσαμε για πρώτη φορά πως η Google ετοίμαζε τρόπους για να ‘αναβαθμίσει’ το προϊόν της. Γρηγορότερο chipset και αναβαθμισμένο UI, όπως και διαθεσιμότητα μιας Android app. Τώρα μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο προϊόν μέσω του Geek, που έχει μια πρώιμη έκδοση στα χέρια του.

Το Software

Το νέο interface μοιάζει με το Honeycomb ενώ στην πραγματικότητα είναι το Google TV 2.0 beta, ή αλλιώς μια τροποποιημένη έκδοση του Android 3.1 Ice Cream Sandwich. Έχετε στο νου πως ότι βλέπετε είναι μια πρώιμη έκδοση και είναι πολύ πιθανό να έχουμε πολλές παραπάνω προ-εγκατεστημένες apps. Για την ώρα βλέπουμε μια clock app, μια live TV app και Chrome browser.

Το πως θα λειτουργεί η live TV είναι ένα ερώτημα ενώ για την ώρα η TV είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της θύρας HDMI. Η Live TV δουλεύει ‘πίσω’ από την home screen, για να τρέχουν οι χρήστες και πολλαπλές εφαρμογές. Για την ώρα οι developers δεν έχουν πρόσβαση σε αυτού του χαρακτηριστικού το API κάτι που δημιουργεί… γκρίνιες ανάμεσα σε Google και τις ομάδες τους.

Πέρα από όλα αυτά μοιάζει με το PSN και το Ice Cream Sandwich σε χρώματα– μαύρα και μπλε, κάτι που δείχνει και το ‘πάντρεμα’ με τη Sony. Υπάρχει και split-screen θέαση.

Το Hardware

Οι developers δουλεύουν με μια Intel CE4100 πλατφόρμα αναφοράς που τρέχει Google TV 2.0 beta.