Λίγο οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες, λίγο η ανάγκη για νέα δεδομένα και στην τηλεόραση όλα αλλάζουν. Κυρίες και κύριοι έβαλαν μπρος οι μηχανές για τρεις διαστάσεις στο σαλόνι μας !!

Ή τουλάχιστον έτσι μας λέει η… αυτοκρατορία οπότε κάτι σοβαρό θα δούμε στα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα η ιαπωνική Sony μας δηλώνει πλέον από τα πιο επίσημα χείλη πως οι τρισδιάστατες τηλεοράσεις θα αποτελέσουν από 30 έως 50% του συνόλου των πωλήσεων τηλεοράσεων από το οικονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο του 2012.

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι του Hiroshi Yoshioka που στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον στόχο αυτός που δείχνει την σοβαρή στροφή της Sony στην τρισδιάστατη ψυχαγωγία. Τεχνολογία που θα έχει το επίσημο roll-out της το 2010.

Τις τρισδιάστατες φιλοδοξίες της είχε αναγγείλει βέβαια η Sony τον περασμένο Σεπτέμβριος όταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Howard Stringer ανέφερε πως η εταιρία θα προωθήσει τις 3D Ready τηλεοράσεις Bravia και Blu-ray players που θα είναι έτοιμα για το νέο υλικό ενώ και το PlayStation 3 θα αποτελεί βασικό “εργαλείο” για 3D περιεχόμενο με αναβαθμίσεις. Τα τελικά νέα λοιπόν:

Η Ένωση των εταιριών που βρίσκονται πίσω από το φορμά του Blu-ray εργάζεται στο νέο πρότυπο τρισδιάστατων δίσκων ενώ επισήμως πλέον Sony μαθαίνουμε τι θα γίνει με το PS3: Είναι γεγονός λοιπόν. Μέσα στο 2010 η εταιρία προγραμματίζει να προσθέσει τρισδιάστατες δυνατότητες σε όλα τα PlayStation 3 μέσω αναβάθμισης firmware.

Όσο για τις TV η Sony δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες αρχίζουμε όμως να μαθαίνουμε περισσότερα. Συγκεκριμένα το πιο πιθανό είναι πως θα είναι 3D Ready κάποια μοντέλα BRAVIA ακόμη και μέσα στο 2010 με χρήση ειδικών γυαλιών.

Η εταιρία ποντάρει και σε σημαντική βελτίωση των κερδών χάρη σε αυτές τις κινήσεις αφού υπολογίζει πως θα έχει έσοδα περίπου ¥1tn (£7bn/$11.4bn/€7.7bn) από προϊόντα 3D products, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων TV αλλά και των παιχνιδομήχανων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Τα κέρδη αυτά υπολογίζεται πως θα προέρχονται και από την πώληση των ειδικών γυαλιών -πιθανότατα τεχνολογίας active shutter, που θα κοστίζουν γύρω στα US$200 και δεν θα συνοδεύουν απαραίτητα την τηλεόραση.

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν και πολλά αν δεν υπάρχει περιεχόμενο. Εδώ στα σχέδια της Sony είναι να εστιάσει στα τυχερά παιχνίδια, τον κινηματογράφο και τον αθλητισμό. Οι Iάπωνες έχουν μάλιστα αρχίσει ήδη τα πειράματα στις ΗΠΑ όπου η Sony έδωσε πρόσφατα τη δυνατότητα σε συνδεδεμένες στο Ίντερνετ Bravia να κατεβάσουν υλικό για την 3D ταινία “Cloudy with a Chance of Meatballs” πριν τη διάθεση της σε DVD και BD.

Η 3D υπερταχεία ξεκινά λοιπόν. Φορέστε τα… γυαλιά σας!