Μια νέας τεχνολογίας ειδική ‘πανοπλία’ ετοιμάζεται από την αμερικανική αμυντική βιομηχανία για τους στρατιώτες. Η θωράκιση αυτή μάλιστα θα ενσωματώνει ειδικούς αισθητήρες και εξοπλισμό στον σχεδιασμό.

Το μόνο πράγμα ανάμεσα στους στρατιώτες και μια σφαίρα είναι κάποιου είδους θωράκιση και στους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε -βλ. μάχες σε κατοικημένες περιοχές και πολύπλοκα πεδία μάχης σε Αφγανιστάν και Ιράκ, οι Αμερικανοί κάνουν τα πάντα για να περιορίσουν τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Και ιδού το αποτέλεσμα:

Νέα γιλέκα προστασίας που θα είναι πιο ελαφριά -έστω και μισό κιλό παραπάνω σημαίνει δυσκολία στην κίνηση για ένα μάχιμο, που βασίζονται στη δουλειά σπουδαστών του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Εκεί τον περασμένο Μάρτιο σχεδιάστηκε ένας νέος τύπος θωράκισης πολύ πιο ελαφρύς ενώ ταυτόχρονα ο Αμερικανικός στρατός ήδη αναπτύσσει νέου τύπου βαλλιστικές πλάκες στα πλαίσια του προγράμματος με  την κωδική ονομασία  X-Sapi program. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν γίνει παραγγελίες για 120000 τέτοιες πλάκες αν και δεν έχουν παραδοθεί σε μάχιμες μονάδες. Οι συγκεκριμένες πλάκες είναι μάλιστα τόσο προηγμένης τεχνολογίας που τα όπλα που αντιμετωπίζει δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί!

Όπως δήλωσε στο περιοδικό  Aviation Week ο Σχης Jon Rickey οι νέες πλάκες είναι δημιουργημένες στην προσπάθεια να μην αφήνονται περιθώρια για την υπεροχή στο πεδίο μάχης.  Υπάρχουν δεν αναφορέςη λεγόμενη “Απειλή-X” που αναμένεται θα είναι βλήματα υπερυψηλής ταχύτητας και διατρητικά βλήματα.

Από τις εξελίξεις αυτές βέβαια είναι  σίγουρο είναι πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά πως τα πεδία μάχης του Αφγανιστάν αλλά και της Μέσης Ανατολής δεν θα μείνουν χωρίς Αμερικανούς G.I για πολλά χρόνια…