Και το όνομα αυτών Pulsar.

Τα SSD της Seagate θα είναι διαθέσιμα σε χωρητικότητες 50GB, 100GB, και 200GB με διαστάσεις 2.5 ιντσών. Χρησιμοποιούν Single-Level Cell NAND flash και συνδέονται με 3Gbps SATA πρότυπο. Στο κομμάτι των επιδόσεων φτάνουν τα 30,000 IOPS ανάγνωση και 25,000 IOPS εγγραφή, με 240MB/s ταχύτητα ανάγνωσης και 200 MB/s εγγραφής. Η κατασκευάστρια εταιρία που μπαίνει στο ‘παιχνίδι’ μετά τις Intel OCZ Technology, και Western Digital δηλώνει μάλιστα πως χρησιμοποιεί πυκνωτές υπεραγώγιμης τεχνολογίας -τεχνολογία Power Loss Protection- για προστασία των δεδομένων.


Τα SSD παρέχουν στον υπολογιστή εξαιρετικά ταχύ access times ενώ καταναλώνουν και πολύ λιγότερο -δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη- ρεύμα με όλα τα καλά που αυτό σημαίνει π.χ για φορητούς υπολογιστές.

Όπως δε δηλώνουν οι ανάλυτες η αγορά αυτή έχει πλέον ωριμάσει και είναι στην… αφετηρία για μεγάλες επιδόσεις. Το γκρουπ Gartner υπολoγίζει πως το 2010 θα έχουμε διπλασιασμό των πωλήσεων παγκοσμίως καθώς θα χρησιμοποιούνται και σε επαγγελματικές -βλ.server- χρήσεις.