Οι νέες Cybershot DSC-HX5V και DSC-TX7  είναι  “…ικανές να εγγράφουν βίντεο Advanced Video Codec High Definition (AVCHD) με ανάλυση 1920 x 1080 Full HD resolution στα 60i και με bitrate 17Mbps που στη συνέχεια μπορεί κανείς να κάψει σε οπτικούς δίσκους και να αναπαράγει στα περισσότερα Blu-ray Disc players, το Sony PlayStation 3 και συμβατούς Blu-ray δίσκους. Επιπλέον μπορεί κανείς να μοντάρει AVCHD βίντεο με το iMovie αν είναι Mac user ή το  PMB software σε περίπτωση υπολογιστή με βίντεο”. Αυτές είναι οι βασικές αναφορές της Sony για τη νέα της…. μικρή, την εντυπωσιακή TX7 και την HX5 που συμπληρώνει την πετυχημένην HX1.

Το δεύτερο μεγάλο highlight για τα νέα μοντέλα που στα τέλη του μήνα αναμένονται και στην Ευρώπη, είναι είναι πως η HX5V διαθέτει πυξίδα GPS+ και Optical SteadyShot με τεχνολογίες Active Mode κάτι που, σύμφωνα με την εταιρία, είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή που διαθέτει στον κόσμο.

Ταυτόχρονα με την διπλάσια ευαισθησία σε σύγκριση με τους συμβατικούς αισθητήρες, ο βελτιωμένος αισθητήρας CMOS Exmor R της HX5 εξασφαλίζει εικόνες με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου και λεπτομέρειες, ακόμη και αν οι λήψεις έχουν γίνει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μαζί στο πακέτο και ο G Lens της Sony με το δυνατό οπτικό zoom 10x (25-250 mm) ενώ η ανάλυση για την bridge φωτογραφική είναι στα 10,1 megapixel.